Tuesday, January 25, 2011

Kenapa banyak sangat cite hantu Melayu?

update ~!!

Mengapakah sekarang ni banyak sangat movie hantu dan drama yang mengisahkan cite2 hantu...?? adakah kerana org melayu suka tgk cite mengarut2 nih? 

Bagi pendapat SJ la kan.. orang melayu suka dengar dan tgk cite hantu. Padahal, hakikatnya ramai di antara mereka adalah pengecut dan takut hantu.. isk3..  dah tau takut dan pengecut, yang g buat berani tgk cite mengarut tu buat apa kan.. 

Betol ke korang bukan seorang yang pengecut? hahha.. cuba try tgk, jalan kaki di tempat sunyi dan gelap... hanya di temani dengan bunyi unggas dan cengkerik sahaja. Secara automatiknya, otak anda akan mula berfikir mengenai hantu itu la.. hantu ini laa... dengar bunyi bayi nangis la... ada nmpk benda putih la... macam2 kan.. bagi yang tgk macam2 cite hantu, lagi banyak la hantu yang di imiginasikan di dalam minda mereka.

hahaha.. korang kene ingat, "benda" tu makhluk Allah jugak.. yang penting ingat la pada yang maha Esa... jgn tgk cite hantu, dan jgn buat2 berani tgk cite hantu.. hahaha...

Siyesly, SJ takut tgk cite hantu, tapi berani dari korang yang tgk cite hantu laaaaa~   >>>> klik SINI  <<< hantu lawak!

"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

12 comments:

khairunnisa ♥ said...

cerita hantu best kot :)

khairunnisa ♥ said...
This comment has been removed by the author.
fa-in said...

tau xpe,xsuka tgk cite antu melayu. bohsan cket.

Solihin Zubir said...

siyes aku tak kurg gemar cita hantu..
bukan sbb aku takut..
tp sebab tak menakutkan..
hahha.. ckp besar.. hehe..

ibuintan said...

memang hantu popular kot, tu sebab banyak org nak jadi hantu juga..

maisarah said...

melayu mmg popular dgn hantu. tgk lah. mcm2 jenis hantu ada. pontianak, langsuir, toyol, mcm2 lah. tah mcm mana hantu tu boleh dpt nama pun tak tau. hehe. tapi, masa sekolah dulu ustaz ada ckp. makhluk tu tak kan senang2 muncul dpn org ramai. kalau ada pun sekadar lintasan or bayangan. ha. lagi 1, dia tak kan kacau kita selagi kita tak kacau dia. :)

sissyira said...

salam

tak tengok citer hantu =)

siti habsah said...

dulu penah duk kat tepi padang ngan membe2...cite2 pasal antu.... tetibe... semerbak bau busuk dtg.....kami pun lari la....heee~

Amanie Ashraff said...

antu melayu kdg2 x seram pun. kesan bunyi kdg2 wat org terkejut

ch!natsu said...

yup2 skang byk plak org buat cte antu..
but smtimes xmsuk dek akal pun ada..
n yg merisaukan, tkot terpesong..

sy mmg suka tgk cte antu..
tkot tp suke.. huhu~

Citarasa Rinduan said...

kak tak suka tgk filem/drama hantu..
problemnya malam2 sure terbayang2..

Eri-chan said...

lagi best kalau cerita yang creepy...keh keh...citer melayu bohsan la...asyik2 kena rasuk...aiyyaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat