Wednesday, March 30, 2011

Contest jom edit gmbr kenangan!! dan Besday si ehem3

update ~!!

Siapakah si ehem3 tersebut?? ehehhe..


1st contest jom edit gmbr kenangan!!


assalamualaikum dn slm sejahtera kpd sume readers~:)
ok..hri ni ika nk wt contest utk sume bloggers ..
ni first time nk wt..
hope dpt sokongn dr anda sume! :)

TUNJUK KAN BAKAT TERPENDAM ANDA SELAMA INI..!!
ika percaye mesti sume de bkt dlm edit mngedit ni kn..??

syrt editing:
  1. xkesh la nk gune software pe2 pon..yg penting edit sndri..
  2. mesti ltk url blog or facebook anda kt gmbr editing tu..ni sbgai bukti hsil tgn anda dn utk mengelk kn kecurian..
  3. xkish nk edit mcm mne pon..nk buh byk2 gmbr mcm banner ika tu..or nk edit stu gmbr je tp cun..tu trpulang pd kreativiti anda sndri..
  4. WAJIB ltk gmbr sblom dn slps samada ltk dlm gmbr editing tu or asingkn..(lau nk ltk dlm editing mcm dlm banner tu,,xkesh nk ltk cmne pon..ekot kretiviti)

ok,,syrt2 nk sertai contest ni:

terbuka kpd sume umt mnusia kt malaysia!!

anda bru dlm blog??
xpe..jgn risau..
ika trime..

syrt melalui blog:
  1. follow blog ika..ni utk kemudhn anda nk tgok result nnt..
  2. edit gmbr kenangn yg sweet n sgt2 indh anda..
  3. wajib ltk banner contest ni di entri atau sidebar blog anda..
  4. buat stu entri bertajuk "contest jom edit gmbr kenangan!!"
  5. isi entri anda mesti ade jwpn kpd soalan kenapa gmbr ni dipilih dn crite kn kishnye..
  6. tag sekurang2nye 3org rkn blogger anda n beritahu mereka melalui comment entri trakhir mereka..
  7. dh siap sume leyh ltk link entri anda di comment entri ika ni ye~

 Gambar Sebelum.

   
  *********************

Gambar Selepas.



Budak yg tutup muka berkepak warna warni tu adalah Adik SJ... sempena ngan Besday die yang ke 14 tahun. Beliau adalah adik bongsu SJ. Besday die 30 Mac 1997 (klo x silap ler.. err, jgn marah ea DIK)...

Pic nih di ambil di sekolah beliau, yakni SBPI Gopeng. Aku x cilok pic die, tapi die suruh edit pic tuh, dan buat movie maker. Banyak la jugak pic budak2 kelas die. Byk yg aku dah edit, lawa2 plak tuh, yg ni x berapa nk lawa ler.. huhu... Lagi pon nk buat entri ni khas untuk adik aku. heee

Klo nk tahu, aku edit guna photoshop CS3, plugin Topaz. hmmm... tapi Topaz ni trial je, sofware die kene beli. mahal kot, aku x beli just guna trial je.. tapi pic die boley tahan jugak la.. cam lukisan gituuu~

Nak masuk contest nih? klik SINI

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

11 comments:

*47!k@# said...

oke tanx for joining!.. khamis last.. gambar satu n tige xleyh new tab laa,, so ika save as je~ so,, ika dpt saiz kecik..tak kesah lah tuu..oke tggu hari kemuncak..:)

Cik Lyana ヅ said...

wah3. HDR lah pulak. cunn lahh SJ !

Miza Yusof said...

cantik :)
GOOD LUCK SJ :)

Miss Ran said...

adek anda pemalu haha

oshin said...

ada talent untuk megedit rupanya . hehe . cantik cantik . hehe . congrats ;P

Solihin Zubir said...

hensem la hg pkai songkok.. heheh..

Ainnur Afiffah :) said...

HDR eh tu ?taksuke edit gambar muke gune HDR .buruk~ hee
edit gambar kete ke ,awan ke ,lain2 okeyy lah kan kan .heee XD

uMi KaLtHuM said...

wahhhh cantik nye edit picture! siyes tringin nak edit picture jadik smpai cntik gitu..tapi xreti gune photoshop..haha

*47!k@# said...

hrp dpt brsbr..haha

ciknabil-a said...

aloloo malu2 lak dia. hehee..

rosmanizan said...

mmg kna tembakan anda.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat