Thursday, May 5, 2011

Cerut Obama dan Cerut terpanjang di dunia.


Cerut mempunyai pembagai jenama. Jenama yang menjadi kegilaan ramai dalam kalangan kaki cerut ialah Cohibba, Montecristo, Pomeo Julieta, Hoyo Epicure Especial, Ramon Aliones, Trinidad dan Punch.

Selalunya, sekotak cerut yang mengandungi 25 batang cerut. Harga sekotak mampu mencecah antara RM1,600 hingga RM1,800. Namun, cerut boleh di beli per batang, sebatang cerut pada harga RM25 hingga RM200 

 Sebatang cerut mencecah ratusan ringgit. Lazimnya di hisap oleh golongan VIP.

Cerut yang berkualiti perlu diimportnya khas dari Havana, Cuba. Cuba adalah lokasi utama pembuatan curut dunia. Negara itu sangat berhati-hati dalam menghasilkan cerut bagi mengelak terjadinya usaha memplagiat ramuannya.

  Cerut Obama.

Dalam Pada itu, terdapat sebatang cerut sepanjang 81.8 meter telah dihasilkan oleh beberapa orang diketuai oleh penggulung cerut di Cuba, Jose Castelar. 

Castelar berharap cerut itu akan mencipta rekod sebagai yang paling panjang di dunia. Dia dan pekerja-pekerjanya mula menghasilkan cerut itu pada penghujung April lalu dan ia berjaya disiapkan kelmarin.

Sebelum ini, Castelar, 67, mencipta rekod dunia kerana dia menggulung cerut sepanjang 45 meter pada 2008. 

Cerut itu kini menunggu pengesahan rasmi daripada pihak pengurusan Guinness World Records di London untuk disahkan sebagai yang paling panjang di dunia.

Alat memotong cerut.

Seorang bapa kepada blogger  INI   menghisap cerut. G tgk siapa orang nya. Kesimpulannya, walaupon benda ni mahal, tapi benda ni tetap memudaratkan diri kita. Hindari diri anda dari rokok, cerut dan segala bagai.


"the ones that love us, never really leave us "


Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

11 comments:

naulofah said...

ish2 jangan nanti sape nak yang susah kalu dah terbatuk2..

CikHaniBhulat said...

PANJANG MCM NER PON DIA..UNIK CMNER PON..TETAP X BAIK UTK KESIHATAN =)

cik heroin said...

sebenarnya 18 tahun hdup ni kan, xprnah tgok org isap cerut dpan2 mata, haha -.-" rokok adelah
beza kn 2 tu. wahaha

GamUHU said...

siyes! walaupon aku perokok. aku tak suka curut!

*otw katakan TAKNAK untuk rokok.

KAMIHIDUP said...

betul, merokoklah bila perlu sahaja, wahaaa.

Ainnur Afiffah :) said...

shah ,awk merokok x? heheh XD

khairunnisa ♥ said...

berapa lama lah dia nak habiskan cerut 45 meter =,="

Farrah Hasna said...

ish..macam2 citer akak dpt tau dr blog adik ni..best:-) cerut mahal gloz eh dik..

KUREKURE COMEL said...

perhhh...amat membazir lah...
dah la dpt penyakit je...

~DeaLin~ Luv!! said...

mak aiii..mahal ny cerut..
aihh.. eden bau rokok pon da nk pgsan..
adoii..

mOon jOhari said...

perOkok ni mcm jin...mkn asap... :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat