Tuesday, May 17, 2011

Kereta api terapung.


Para penyelidik di Universiti Tohoku, Sendai, di timur laut Jepun yang diketuai Yusuke Sugahara berjaya mencipta prototaip sebuah kereta api unik yang terapung, lapor sebuah akhbar kelmarin.



Kereta api itu mempunyai sayap dan ia kelihatan seperti kenderaan antigraviti dalam filem Star Wars, Landspeeder.

Sayap pada kereta api itu akan membantu kenderaan unik tersebut bergerak pada kelajuan yang tinggi. Dasyat betol daya pemikiran orang jepun nih. Mereka sangat pintar serta berjaya menghasilkan pelbagai teknologi yang di luar jangkaan kita. 

Tahukah anda, Jepun ingin menbeli otak Tun Dr. Mahathir sekiranya dia telah meninggal dunia. Hal ini kerana Tun Dr. Mahathir adalah salah seorang daripada Orang-orang pintar di dalam dunia. Tapi tak tahu la apa motif die nak otak Tun. Macam-macam la orang jepun ni.....

Sumber : kosmo
*cite yg nk beli otak Tun tu, aku x sure..so xbleh di jadikan sumber rujukan~ hhehhehe

"the ones that love us, never really leave us "


Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

11 comments:

cik heroin said...

Tudiaaa smpai nak beli otak tun T.T bkti org mlyu hebat tau ni huehue

nadzli azlan said...

tudiaaa smpai mcm tu kan ! HEBATT ! :)

KAMIHIDUP said...

fuh, dunia semakin maju. :)

Scya Lollita said...

agak2 ada tak orang nak beli otak cik scya ? muahaha

Pijahh' de-Arr said...

ha..???

betul ke nk beli otak mahdir..~

missSenget said...

tengok tajuk aku mcm terbayang ketapi kt atas air..

hahai..

imaginasi aku cetek sungguh..

zacky ~786~ said...

huih..~ hebat ~

Nazihah@Jiha said...

semakin ke hadapan...

Muslimah Optimis said...

hihihi.. MO pernah buat entry pasal otak ni dulu.. otak orang yang banyak guna otak ni akan buruk dari otak orang biasa

ferra ferro said...

semakin maju walaupun dah kena tsunami haritu ? hebatt .. =D

~DeaLin~ Luv!! said...

uuuuyooo..keretapi air..
haha..nek sampan pon eden da takot..+.+"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat