Tuesday, June 28, 2011

Check Pagerank Blog kita.

  

Alhamdulillah, Pagerank blog aku naik dari PR0 ke PR2...Hadiah hari lahir dari pihak Google rasanya. Namun masih lagi tidak layak bergelar otai blogger. Follower aku pon x cukup 1000... huhuhu... Ramai blogger yang mendapat PR yang hebat2. Antaranya SolihinZubir.com - PR3, DenaiHati.com - PR4, Benashaari.com - PR4, Ariffshah.com - PR4. Bro framestone - PR4.

Penting sangat ke Pagerank ?
  • Pagerank (PR) menjadi alat pengukur kemampuan blog kita. Semakin tinggi PR blog tersebut, semakin hebat blog tersebut. Bila blog berstatus PR2,PR3,PR4 hingga PR10, syarikat perniagaan online akan berebut2 untuk meletakkan iklan-iklan di dalam blog kita.
  • PR ini x de la penting sangat. Cuma mendapat kepuasan dalam meletakkan blog kita dalam ranking. itu je...
aku ni Below average lagi ni... hehehhe...
    Camne nak check pagerank blog? 
    masuk kan link blog anda. n klik check PR! atau masuk website ini PRCHECKER.


    Check Page Rank of your Web site pages instantly:




    This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
    Camne nak naikkan pagerank blog?.
    • Kene rajin komen kat blog orang, terutama kat blog otai2... jgn lupa tinggalkan link dalam komen tersebut. Sini ade TUTORIAL TINGGALKAN LINK PADA KOMEN .
    • Rajin2 komen kat blog yang ade commentluv. 
    • Slalu update. minimum 2x sehari. 
    • Mempunyai 1000-5000 patah perkataan untuk setiap kali update.
    • Letakkan banyak info,fakta atau pon berita semasa.
    • Kerapkan berblogwalking. *jalan2 kat blog orang lain, tinggalkan komen.
    • Ping entri anda di Facebook, forum, twitter dan semua2lah.
    Nak banyak lagi, cari la kat google... ^_^....ok? good luck semua..!!


    "the ones that love us, never really leave us "

    Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

    7 comments:

    solomolo said...

    PR 2 je...

    Ellen said...

    Best info lah dik..Thanks for sharing..akak pun sebenarnya blur pasal PR ni..hehe

    Bro Framestone said...

    blog ini pun mampu pergi lebih jauh...

    apa kata beli hosting dan guna wordpress.. kemuadia bermain dengan SEO dan keyword yang mantap2..

    if dalam english lagi bagus.. xpasal-pasal dapat PR5 terus

    Solihin Zubir said...

    owhh.. baru aku tau.. tp PR3 xdaklah hebat mana pun kan...?
    jauh lagi tu nk cukup PR10.. haha.. tamak2.. heheh..

    nur intan hazirah said...

    aishhhh mcm jauh n xterjangkau jer huhuhuhuhu xper2...yg pntg isi blog tue kan hehehe btw tahniah n smga cpt dpt PR10 tue :D

    soooooour said...

    nice one....tq info....

    lizz said...

    alhamdulilah naik pr2 ke 4.kehkehkeh. sebenarnya kene update selalu je. macam my blog, pernah jatuh gak.hahahahaha. sebab mls update dulu -..-

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
    Design with love by CikBulat