Tuesday, June 7, 2011

Roti Krim HIGH-5 naik 10sen.

Roti Krim HIGH-5 naik 10sen.

Pagi tadi, aku nak breakfast, jadi aku p kedai runcit, beli Roti Krim coklat HIGH-5. Harga biasa yang aku beli Rm0.60 satu. Jadi seperti biasa, masa nak beli roti ni aku slalu gunakan duit syiling. Tanak beratkan poket la katakan... Aku amik sebungkus, p kaunter pembayaran. Dengan yakin, aku membayar dengan duit syiling, cukup-cukup 60sen.

Baru je nak blah dari kedai tu, tiba-tiba ade orang panggil, "Abang, Abang!!"

"roti tu dah naik 10sen."

*hairan," aik, dah naik 10sen? bila?"

"hari ni naiknya!!"

g kaunter, tambah 10sen.

Aku tengok harga roti kat belakang tu, Rm0.70.

*terkedu, semuanya naik.... takpe2, rakyat di utamakan...huhuhu


"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

24 comments:

nurul honey said...

hadoi lar..semua barang da naik..gaji naik pun, taraf hidup makin naik juga..pokai lar cm neyh..

roti high-5..selamat tinggal~~

nora amila ghazali said...

ayat last tue tak leh blah... rakyat diutamakan.. hhaha

bersama kak Es said...

roti pun naikkk jugak??

aduhaaiii

rara pinkmafia said...

roti pon dh mahal?kena stop mkn roti lah cm ni.

humirako said...

isk...lepas ni bwk sekeping 50sen ngan sekeping 20sen..plak...hehe

cik AngguR said...

apa lg nak nek ntah la...mmmm

en_me said...

mahal kanns.. uhuhu

missSenget said...

owh...baru tau..

hihih..

da lama xmkn roti cream tu..

Rozuan Ismail said...

lepas ni kena makan roti gardenia la ye

KAMIHIDUP said...

sabar jela sj. :)

hamzah ian said...

lama tak makan roti ni. .hehe

Pustaka NurIman said...

nowdays kena bersedia dgn sebarang kenaikan harga barang...10sen byk tu. imagine satu hari berapa byk roti tu yg hi5 produce & terjual darab ngan 10sen tu...huhuhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

semuanya nak naik tp gaji tak naik2 camna tu?? kekekekeke... blh ckp pasal gaji lak walau surirumahtangga jer

alyaa alyaa :) said...

roti pon naik ? habis lah duit belanje sekolah . haha

titan said...

wahh, alert ye. 10 sen pun tahu..hehe..aku ni dah la jenis tak makan roti. hehe..

EYFAalias said...

standart lah harga barang skrg dh naik :D

arfah said...

hari ni naik seposen...esok lusa naik lagi tu....huhuhuhu

Amanie Ashraff said...

fuhh naik ? nasib baik jarang makan roti ni. harap2 jgn gardenia naik jugak sudah

i'm ezza haniza said...

amboiii..semua dah mahal kan sekarangggggg

diya said...

nasib baik tak makan roti Hi-5 .
sy makan gardeniaa je .
;D

untunglah kat malaysia naik seposen , kalau tempat lain berpuluh puluh sen gamoknye . hehe

angahIera said...

xmakan roti Hi-5...mkn roti gardenia je tp tue pn lama dh xmkn...hehehe

Ly_Tulip said...

rasa nya sume roti naek kot...gardenia pon naek seposen....

sume barang pakat naek da skg ni.. :(

kiera'sakura said...

roti gardenia pown naik 10sen!!!

Solihin Zubir said...

weyhh.. dhla feveret aku nii.. aduyaiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat