Sunday, January 16, 2011

Cinta monyet SJ dan si dia.

update ~!! 
 "Assalamualaikum, mama," SJ melangkah kaki sebaik saja tiba di pintu rumah. 

“Mama!! O0o0 mama…”

“aik, xde orang ke, pintu x berkunci,”

Buat cam umah sendiri la. Hahaha.. mmg umah SJ pon. 

Laaa..mama ngan baba kat blakang umah rupanya, buat bbq. Waaaa… sedap nya..ptut la bau ayam di bbq sebaik saja SJ melangkah ke halaman umah.

ngape mama buat bbq ni, padahal mana ade org kat umah ni..yang ade cuma adik bongsu dan adik yang lepas SPM. Pelik jugak hati SJ mula bermonolog dalaman. Sambil tangan di hulurkan kepada Mama dan Baba.

“Ma buat apa nih?”
“ade lah..rezeki kita,syukur Alhamdulillah.”
“Asal buat banyak?”
“ade kawan baba nak datang malam ni.”
“oh..ramai ke?”
“ntah,Tanya la baba”

Aik… sejak bila kawan baba datang beria2 nak sambut, buat bbq lak tuh? Pelik2…ingatkan buat bbq ni utk sambut kepulangan SJ. Huh..hairan..toink3. Takpa, kita tunggu la malam nnt.

Tu dia..malam tu berhias cam nak g dinner je..mama pakai baju kurung raya, baba pakai jubah putih. ade ke dinner pakai jubah? Ade la..dinner pak arab! Hahaha.

*******************************
Ok. Stop gelak. Siyes pulak.

Kedatangan tetamu yang di nanti2kan, di sambut dengan meriah. Mak aik, biasa la, kawan lama Baba. Bila kawan yang lama x bertemu, mesti la gembira, terharu dan mcm2 lagi la. Rupanya itu kawan Baba yang Muallaf, cina masuk islam. Baba yang banyak bantu beliau sekeluarga. SJ pon x tau la sgt cite ni. Baba x penah cite pon kat SJ dan Adik beradik. Ini pon SJ dapat tau dari kawan SJ yang mana bapak kawan SJ tu adalah kawan Baba. Paham ke?

Dia datang Sekeluarga. Manis bila amoi2 ni pakai tudung. Mata sepek. Mak aih.. pakai tudung lak tuh. Mmg keayuan terserlah tambahan pula mengamal kan kehidupan adat melayu.
Anak2 beliau ade la 5 orang. 3 yang besar tu anak gadis, yang 2 lagi tu lelaki.
Pergh, klo jadi awek SJ ni mmg berbaloi-baloi bak kate di iklan celcom. Hahhaa.
Dekat 2 jam lebih jugak la mereka sembang2, SJ x de la sembang sgt, segan la katakana..ahaks. Cuma p ke ruang tamu utk salam2 kawan baba tuh pastu jenguk sekali sekala bawak kan makanan utk diorg. 
Sekadar gambar hiasan
Lepas diorg balik, mase kemas-kemas tuh, Mama cakap, SJ ade yang bekenan ke kat anak Makcik tu?

“glup2, cam ne Mama bleh taw nih”… :kantoi: *blushing*.
“Er…np Tanya cam tuh?”

“ makcik tu bekenan kat awak(SJ), lagi pon umo anak die yang sulung dan no dua tu x jauh sgt ngan awak”

segan woo0oo, mana penah nak luahkan perasaan cinta kat sapa2, tambah2 kat Mama. Tapi dalam hati mmg nak pon, mahu tapi malu.

“Ade jodoh ade la yea Mama, tunggu la SJ habis belajar dulu. Ade 1 thn stgh lagi nih..tunggu SJ beli super bike baru bleh p minang anak dara orang”

“eleh, nak tunggu superbike dlu baru nak kawen ke?”

“er, klo Mama sponsor mmg boleh, thumbs up!!!” hahahhhaa

********************
Cinta monyet?kenapa ada istilah ini?
“Beep, beep” nset berdering menandakan msg masuk..

“ini Shahjihan anak makcik Norizan ke?”

Dalam hati “ ni musti mama punya keje bagi no fon SJ”

Arghhh…. Boleh ke SJ bertahan godaan si gadis berkenaan????… adakah ini di namakan cinta monyet atau cinta hati?


agak2 korang SJ bercinta dengan si dia ke x? hahhaa... tunggu dapat superbike dulu la chek!..blajar sungguh2 dulu ada duit poket,baru la boleh tanggung anak dara orang..kan kan... thinks about it....

Meyda Safira.. comey~ hahaha...

Cinta adalah kejujuran, ketulusan dan kesetiaan. Cinta sejati adalah kesucian yang harus dijaga. Cinta semestinya berhulu iman, bermutiara takwa dan kebersihan jiwa...
- Ibnu Hazm El Andalusy-




"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

17 comments:

naulofah said...

haha..kadang2 kita rasa kita cinta..tapi sebenarnye..hanya nafsu..learn how to recognize love..hehe..lebih susah dari belaja ape2la yang paling susah kat dunia ni..hihi..

cikdekja said...

:)

tunggu pa lagi SJ oi. mak pun dah bagi green light dah tu. :P

Amanie Ashraff said...

hurmm cun2. mmg berbaloi2. haha

Solihin Zubir said...

SJ pon ada cinta monyet gak ke? hehhe...

khairunnisa ♥ said...

sweet kalau hubungan kita dapat restu keluarga ^__^

shahjiehan said...

naulofah : perasaan je suma tuh.
cikdekja : tunggu daptsuperbike ler..hahhaa.
amanie ashraff : dapat hlovate lagi best.hahhaa
solihih zubir : hahaha..ni gara2 nak bro ben masuk kan dalam link, tp x masuk pon,,:( sedeh wo.. pnt je karang cerita pendek aka cerpen.
khairunnisa love : mmg sweet.. tp ini cuma cerita rekaan semata2..hahaha.. jgn marah ea

Mujahadah said...

nak jadi awek spet putih mulus jugak lah....hehehhe

khairunnisa ♥ said...

haha.. jangan tambah love kat belakang nama.. tumbuk kang.. aiseh, betul ke rekaan ^__^ macam betul je :P

mr E oSk gurL said...

wah SJ...bkn men lg senior aku ni...caya la...tp apa salahnye klu mak,mak dh berkenan tu....**double thumbs up!!
keep it up ya!!
yg terbaek adalah yg mak kita pn suka....<3<3<3

stekol said...

hahaha...
style3...
so cite cm x abes lgi...
konti la...

shahjiehan said...

Mujahadah : jadi la..gunakan fair n lovely! hahha
khairunnisa .. : cite ni ade separa betol~ hahaha..
mr E : jgn jeles, maklum la senior yang nsem, adek bradik superjunior (SJ) hahaha
Stekol : nak sambung..tp rasa cam jiwang la plak~ haha

Anonymous said...

muahahahah...cinta monyet~

fara ain said...

sweet hehe

HafizRahman.com said...

aduhh cantiknya awek tu...

raudhah said...

Salam ..blog anda akan dreview nnt ..insyaAllah =)

buat masa ni, terlalu sibuk ngn asg, dan exam =)

putri noor syamimi said...

SJ, kenapa panggil cinta monyet??
cam tak diterangkan pon..*lost*

~DeaLin~ Luv!! said...

Cinta adalah kejujuran, ketulusan dan kesetiaan. Cinta sejati adalah kesucian yang harus dijaga. Cinta semestinya berhulu iman, bermutiara takwa dan kebersihan jiwa...
- Ibnu Hazm El Andalusy-

~suke ngn kata2 di atas ni~~
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat