Wednesday, January 5, 2011

GAMBAR KENANGAN PERCUTIAN 2010

update ~!!


 Reunion FBI Percutian Ke genting Highland.


5.2 Hotel/tempat menginap: First world. 3/5..bilik murah je.
5.3 Makanan: KFC je.3/5 sbb mahai
5.4 Kemudahan: Cabel Car.4/5
5.5 Kebersihan: Agak bersih 4/5



Sebenarnya ini adalah program reunion yang telah di anjurkan oleh FBI. SJ org yang menguruskan program ini. Malalngnya SJ belum pernah lagi sampai di Genting highland nih..Jadi agak sukar utk SJ menguruskan rancangan perjumpaan besar2an batch Sekolah SJ. 

Nak di jadikan cerita, Kami plan 3 bulan awal..mmg awal. Disebabkan kami masing2 masih lagi berkomitmen sebagai seorg pelajar di Universiti Tempatan mahupon luar negara. Setelah bertungkus lumus SJ mendapatkan maklumat mengenai tempat ini, maka telah di tetapkan tarikh kami berjumpa pada bulan Mac tahun 2010.

Pelbagai kesulitan telah di tempuhi, dari segi masa, pengangkutan,wang ringgit,voucher dan penginapan.

Maklumlah,lain universiti,lain tempoh cuti dan aktikiti-aktiviti mereka. Yang kedua mengenai penginapan. Nak dapatkan hotel 1st world, mmg sukar, kene booking secara online dan bayar guna kad kredit. Adoi,mana la SJ nak ade kad kredit,student lagi kan. Sangat malang bg SJ kerana tarikh yang kami konpom kan tu tiada tempat penginapan,semuanya full~ Yang ketiga mengenai pengangkutan, Kebanyakan yang nk p genting tiada kenderaan sendiri,masing2 mengharapkan Bas dan kereta kabel. Yang ke empat, wang ringgit. Huh..nak mengumpul duit pon 1 hal. BUkan sume org ade wang deposit utk di bayar. 

Dan yang terakhir sekali masalah voucher. yang ni plg SJ geram sekali!!!! grrr..Ade kawan kepada kawan dan kawan itu punya abg cakap die ade jual voucher utk menjimatkan kos. Jadi otak SJ sekarang ni nak menjimatkan kos reunion bagi satu kepala. kol sana.kol sini..last sekali dapat gak voucher tuh..sebenarnya voucher tu free bg kakitangan genting. Tetapi mereka telah menjual~ cait..Sj tertipu(skrg baru sedar T_T) Mase nak booking bilik tu, Kene guna no siri kat voucher tuh, tapi malangnya 4 daripadanya x valid~ (sampai sekarang die x pulangkan duit tersebut,klo duit SJ x pe la, tp tu duit kawan2 SJ) Jadi SJ booking bilik2 utk mereka tetapi tarikh di awalkan. Last2 ramai xdpt pi, so SJ terpaksa pegi jugak la,sbb bilik suma dah bayar...xpi rugi,p kompom byk duit habis.. 


Senyuman di luar tampak gembira, 
tetapi jauh di sudut hati sedeh sbb reunion x berjaya. (T_T)

Grrr... agak bengang,tp sabo je la..

Jom lepaskan tension, terbang lelaju cam superman!
Best, Kawan kat sebelah tu pejam mate je.. SJ bleh senyum~ yehahha

Ni la akibat terbang laju sgt..penin woo0o..Mujur x muntah, 
Haha..Mat rempit dan biasa terbang atas motor. lalalla~

Kepada sesiapa yang p genting nih,simpan duit bebanyak, ni tempat utk menghabiskan duit ea...hahha.. KLo ade org nak Sponsor SJ p sana, mmg Sj nak ikot, sbb aded 1 lagi game yang SJ x dapat main sbb mase tuh ramai yang beratur. Klo korang nak pegi, datang la ketika bukan musim cuti sekolah mahupon cuti hujung minggu.. g time org berkerja..kompom suma benda dapat main~ ahahha...DASAR KOTA KERIANGAN~ 


"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

6 comments:

azana said...

bes2... nak p lagi la.... mesti banyak mainn br.. mase p dulu pn kecik lagi..huhu..

reunion x berjaya xpe..yang penting main bg relase tension..

azureEn said...

reunion mmg paling ssh nak buat. nak senang p makan KFC ramai2 je laa. XD


hadiah SJ da sampai umah. tq ^^

deqlis said...

salam SJ..

baru jumpa link..
thank join..

p genting 10 kali pun tak boring coz byk games... mmg syiokk laa..
deqlis pun pernah naik spider man tue tau..miahahaha..

ok gud luck..
tunggu entri undi kuar yaa.. ajak kawan2x vote..(30% juri awam)

Sharinginfoz said...

memang kat sana semuanya mahal kan

ALFALORA MOHD MUSTAFA said...

awak suke enjoy..g bercuti jgk kan??hee..bes2..btw slmt menjalani praktikal di langkawi...kim slm mahsuri k!hikhik

SizZLing SuZai said...

my 4ever FAV PLACE in malaysia!! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat