Monday, January 31, 2011

Student Malaysia DI Mesir Di tembak..

update ~!! 
 
>>>>krisismesirnasibrakyatkita.com <<<


mansurah:
1)rusuhan besar dijangka akan berlaku pada pukul 11 pagi mesir (5 petang malaysia)
2) balai polis telah dikuasai orang jahat, senjata dan pakaian polis dirampas, orang jahat menyamar sebagai polis dan mula bermaharajalela di mansurah
3) mansurah isyhtihar "kod oren", mereka sedang berkemas (packing) untuk meninggalkan negeri tersebut bila tiba masanya
4) maklumat dari informer kami, setakat ni tiada kemalangan utk pelajar malaysia di mansurah, cuma ada pelajar indonesia yg terkena tembak, itu sahaja

tanta:

1`)catuan bekalan air dan elektrik berlangsung
2) text message dari kawan :
a)"sy bru dpt txt dari kwn kt tanta, katenye ad student kne tembak kt kki, kne peluru sesat"
-sy ex-cairo (anonymous)

b) kwn sy dr tanta kate. da ade 12 kete kebal kt sne. n ade my fren. dye dpt cntct dgn stdnt   kt sne. dye ckp da ade sorg stdnt msia kene tembak kt kaki. kene peluru sesat~
-anonymous-



kaherah:

1)hari lepas-kenderaan polis dan tentera dimusnahkan
2)hari ini- tentera take over city, control keadaan, setakat ni keamanan dan keselamatan semakin pulih

airport:

1) semenjak tentera mesirkembali berkuasa, kaunter check in dibuka semula.
2) banyak departure gate di open smula

alexandria:

1) keadaan semakin bertambah baik untuk pelajar malaysia (dari segi keamanan)
2) harga barang naik, kedai tutup, pelajar kesempitan wang untuk mendapatkan keperluan asas
3) bekalan letrik dan air masih lagi berfungsi (bagi area as safirah, tempat lain tak pasti lagi)
  
DOakan Nasib Rakyat KIta di sana.

"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

5 comments:

ferra ferro said...

teroknya .. tak dapat nak bayangkan ouhh ..

nelly said...

hope dorang selamat .

senydream said...

yaALLAH..selamatkan mereka

IMANSHAH said...

anak murid saya ramai di mesir

khairunnisa ♥ said...

moga diorang selamt kat sana (~.~) amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat