Wednesday, March 23, 2011

5 jenis orang yang Anda akan jumpa dalam proses memburu kejayaan

update ~!!

Berusaha memperbaiki diri itu juga perubahan. Bila Anda tidak berubah, maknanya Anda tidak berusaha mengubah diri Anda.

Orang yang tidak mahu memperbaiki diri ada di mana-mana. Anda boleh kenali orang sebegini melalui tiga cara:

1. Mereka suka mengkondem orang lain.

2. Mereka berusaha menjatuhkan orang lain yang sudah berjaya.
 
3. Mereka memburuk-burukkan orang yang bersemangat mahu berjaya.

Berikut adalah 5 jenis orang yang Anda akan jumpa dalam proses memburu kejayaan.
 
1.Orang tidak mahu berjaya, cukuplah sekadar biasa-biasa saja.

2.Orang mahu berjaya, tapi pernah gagal lalu jadi memandang negatif terhadap kejayaan. Inilah orang skeptik.

3.Orang yang sentiasa berfikir pasal kejayaan, tapi usahanya sedikit cuma.

4.Orang yang banyak usaha ke arah kejayaan, lepas satu diusahakan, dia usahakan lagi satu. Belum lagi mencapai kejayaan dari usaha yang dulu, dia sudah mula mengusahakan perkara baru. Tak ada fokus. Mahu mencapai berbagai kejayaan dalam satu masa. Main lompat-lompat. Akibatnya fokus lari, hasil tak nampak-nampak lagi. Duit dan tenaga habis gitu saja.

5. Orang bersemangat dan memberi komitmen tinggi pada apa yang diusahakan, tidak merubah fokus selagi belum benar-benar berjaya dalam perkara yang diusahakan olehnya. Inilah sikap orang berjaya!.

  • Tahniah buat calon SPM yang berjaya!
  • Tahniah jugak kepada yg tidak berjaya!
Anda semua adalah hebat. Tak semestinya gagal sekali gagal utk selama2nya. Tunggu apa lagi, lakukan perubahan ke arah positif!



"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

26 comments:

Republic Aku said...

setiap kegagalan akan muncul kejayaan cuma perlu lebih kuat dan sabar.

*47!k@# said...

yeah!!btol tu..hee~

tiyah @ yaya said...

yeah ! aku nak brubah ! nak bg result SPM gmpak pcah terbelah . haha

Solihin Zubir said...

adik hg dpt brapa result? heheh..

AnisMega1234 said...

tuan punya blogger ni dpt brape SPM???hihi...pape pon...Tahniah...^_^

p/s:pak abu tercekik halkum,jalan2 di tepi air paya,assalamualaikum,jom follow blog saya ^_^

Amanie Ashraff said...

x dapat ke ? saya hantar kat emel shahjiehan@gmail.com gune emel kiwi_strife90@yahoo.com T_T

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

EJA said...

eja suka entry ni tp bagus juga apa pengomen ni ada org komen kita baru kita blh berjaya ..hehee jom komen blog eja ..hehee

niesz said...

tul tu..huhu, ade lg, yg suke minfitnah org lain..dosa besar tu..ehe..

p/s : kalau xde photobucket, ley amik code gmbr gune myspacegens, step die same je :)

NOOR FATIN said...

sy pnh jmpa org mcm ni. mmg dia dapat diploma tapi bagi sy, diploma yang dia dapat setelah menjatuhkan org lain, dan mcm2 lagi. tak berkat!

semoga kita tak jadi mcm ni.. amin

dja_amiensukhri said...

jangan duk kondem org, tapi usaha la cam org yg berjaya 2 wat.. kankan???

huhu ^_^
fighting!!

niesz said...

p/s : nk niesz upload kan pic yang mane ek? niesz try tlg..tp niesz xtau awk nk pic yg mane..

nur_sakinah said...

btol sy skong... tp kalau nk mintk org jd follower kita dgn rspon yg agk kurg memuaskn jd 1 fktor kjayaan atau kegagalan :)

niesz said...

p/s : kalau pic yg tu, die x tetap tau, sbb campaign dlm churp2 akan berubah setiap hari..kalau perasan, niesz punye churp2 mmg akan lain setiap hari sbb campaign berubah2..ade campaign baru..gambr n url pun akn berubah setiap kali ade campaign baru..

ciknabil-a said...

like this entry. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat