Tuesday, March 22, 2011

Amik result SPM guna SMS je!!!

update ~!!

Teringat pulak zaman-zaman sekolah dulu terpaksa naik basikal pagi-pagi ke sekolah untuk mengambil keputusan pemeriksaan.tapi tu untuk result PMR. Kemudian g amik result SPM, naik bas Perak-Kedah (Pi awai sehari). 

Punya la exited, maklum la, nak lihat sendiri apa hasil usaha kita selama belajar di sekolah .Sekarang dah mudah calon juga boleh semak keputusan SPM 2010 melalui SMS yang di sediakan oleh Kementerian di mySMS.
  • Taip SPM RESULT [NO KAD PENGENALAN] hantar SMS ke 15888
  • contoh :  SPM RESULT 701010011010 hantar SMS ke 15888
Tapi ingat perkhidmatan itu akan diaktifkan mulai 10 pagi Rabu ini dan ditamatkan pada 12 tengah malam hari yang sama.

Buat Pelajar SPM 2010, semoga berjaya, apa yg kita dapat adalah segala hasil usaha kita. Mintak doa dan restu Ibu bapa sebelum nk g amik result~  Korang ni makin senang, bleh cek guna nset je!! maju sungguh, xperlu la pusah payah nk g naik bas dan sebagainya.

Tahniah kepada yang berjaya dan kepada yang gagal ini bukan bermakna kehidupan sudah berakhir. Perjalanan hidup masih jauh lagi dan berbagai cara masih ada untuk kita menjadi manusia yang berjaya dunia dan akhirat. 

Telah terbukti ramai yang telah berjaya dalam hidup jadi ulama, usahawan dan jutawan walaupun SPM tidak cemerlang.



"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

14 comments:

putri noor syamimi said...

takutttt! >_<

Cik Sara said...

betul tu..budak-budak zaman sekarang dah makin mudah..
By the way, all the best pada mereka yang akan ambil keputusan SPM nanti..

*47!k@# said...

seingat ika,time ika pon dh de..tp ika rajin g amek gak result spm..yelah..sambil2 jumpa adik2 junior..hee~

bun said...

doakan aku gak taw :)

Siti Nurhayati Dollah said...

Pelbagai kemudahan disediakan untuk memudahkan.

P.S: Selamat Berjaya untuk adik-adik yang nak ambil result.

mr E oSk gurL said...

c0mel d0odle2 nye....saya suka...saya f0ll0w blog ni k??singgah sini...saluut....^_^

mr E oSk gurL said...

SJ...delete kn k0men tu...s0rry2...tgh bl0gwalk kt hanisa sabrina tp terkomen kt kau...s0rry sgt ye SJ?? tp kn budak2 skang untung la....sms je dulu utk taw result...t kemudian2 baru g amek slip nye...huhu^_^ s0rry byk2 ye??haha

Amanie Ashraff said...

ala tak feel la tengok result guna sms. kalau pergi sendiri baru syokk. rasa debar semacam jek ~

Miza Yusof said...

canggih dah la ni. zaman kita nak tak nak memang wajib kayuh beskal ke sekolah. malam tu pulun cari baju sekolah. hehe

~DeaLin~ Luv!! said...

uuu..senang nye dorg...
just sms je..
klu kte dlu..siap ayh kte nunggu depan pago nk tgk rsult..
punye laa seram~~
+_+"

Norhamizah Abu Seman said...

jgn nnt amek exam pun online ja..hahahha..

ain fathihah said...

saya ada adik yang akan ambil keputusan SPM. hehe. saya juga menumpang debarnya

senyumSOYA said...

zaman dulu2 mna ada sms~ wuu...
x aci2...(^^~

all da best to all SPM candidates!!

Solihin Zubir said...

utk yg malu nk pi amek result kt skolah.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat