Sunday, June 12, 2011

10 Gambar Superb cantik!

1.Macam di set pengambaran NUR KASIH THE MOVIE JE.

 2. White sand.

3. Sangat cantik.

4. Pokok pon ada, tapi tak banyak.

5. Eh, ini kolam ke laut?

6. Macam sungai pon ade...hmm

7. Subhanallah.

8. Sunyi dan mendamaikan.

9. Pepasir halus, jalan pakai wedges, mmg tenggelam.

10. Aku sangat teruja...!! nak pegi tempat niiii!!!!

Selalunya, bila di sebut gurun, orang pasti akan mengambarkan padang pasir yang sangat terik, ada pokok kaktus, serta ribut pasir yang dasyat. Namun, tidak semua gurun macam itu. korang boleh tengok gambar-gambar ni. Ini adalah gambar di gurun yang terletak di Brazil.

Cantik dan sangat hebat. Di kawasan gurun tersebut, terdapat sebuah tasik yang terbentuk sangat indah besta air yang jernih. Tiada kenderaan di benarkan untuk ke kawasan ini kecuali dengan trak pacuan empat roda. Tempat ini sebenarnya  di beri nama Taman Nasional Maranhenses. Namun anda di benarkan untuk mandi di sini.

Camna blog aku? hehehe... credit to www.cikbulat.com.

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

18 comments:

Nur Misnan said...

cantik tuh der tempat nih
bg tau kat negara mana
nak jugak jejakkan kaki kesana...

Sunah Mohammad said...

subhanallah! cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! nak gi jugak! huhuhuhu...

naulofah said...

tak sangka..saya sangat suka padang pasir..and saya memang suka travel..jom SJ!! hehe..=P

solomolo said...

Memang cantik...

Citarasa Rinduan said...

subhanallah... mmg cantiknya...
indah sangat2 kurniaan illahi..
shah...
thanks yer syer ttg kawasan nie.. di brazil rupanya..

maha suci Allah..

amna said...

subhanaAllah.. mmg indah mr jiehan. d pdg pasir pun ada tasik. jernih pulak tu~ :')

Dernier Jay said...

oh wow~ birunya air dia *o* Cantik sangat okeyh~ <3

NURUL NADIAH MAMAT said...

Subhanallah....bukti keagungan Allah.....

moga impian tercapai.. :)

zieyra chomot said...

subhanallah !! cgt chantek . nk sgt g sane n tgk ngan mate kple sendiri . tp kne tggu poket penoh lha gamaknye . huhu .

CikHaniBhulat said...

kawasan yg berair tu sgt cntik...

Nazihah@Jiha said...

Assalamualaikum,

subhanAllah,cantik wa indah sungguh ciptaan Allah itu :)

tahniah blog makin cantik ya :)

bersama kak Es said...

subhanallah !!

tak terkata ... itu baru ciptaanNya Allahu akbar!

kiera'sakura said...

subhanallah.. kagum nye dgn ciptaanNya.. terkelu.. xleh nk ckp pe dah.. sgt cantik...

Farhana Jafri said...

lawa gile!!! waaa!!! nak g jgak!! lawa sgt2.. huuu~~~

Solihin Zubir said...

keputihan ja tgok suma gmbaq tu...

errr.. cikbulat wat template baru ni utk hg? woahh.. patotla nmpk lebih berkaliber.. heheh..

Amanie Ashraff said...

wow cantiknya ! bila dapat pergi entah =.='

emieysandra said...

subhanallah..cantikknya ciptaan Allah S.W.T~

visitme@FaTiN cOrNeR said...

subhanallah..cantik sgt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat