Tuesday, December 28, 2010

Kasut tumit tinggi SJ?

update ~!!


Semalam SJ kene bawak sorg akak SJ pegi interview. Bertempat di SUK NEGERI PERAK. Kol 6.45 dah bertolak dari rumah nih. maklum la..interview cari kerja kan. Kehadiran awal ketika Interview sgt penting bagi menjana otak yang cerdas dan cergas. 


Selain datang awal ke tempat Interview, dokumen-documen, sijil-sijil adalah antara benda penting yang perlu di bawak ketika Interview. Malah, faktor etika pemakaian juga turut menjadi aspek terpenting dalam menghadiri sesuatu Interview. 

Nak di takdirkan, SJ smapi di tempat tu awal jam 7.50 pagi. SJ pon berlegar di kawasan tersebut. Maklum lah tempat x penah masuk,jakun sikit.. Penat berlegar-legar, Stail jugak tempat Adun Negeri Perak ini bersidang. Tibe-tibe ada  salah seorg peserta Interview yang telah tersesat ,beliau tercari-cari Bilik Interview.
Mujur la SJ ni baik hati, sbb kesian tgk akak tu.dah la terlewat, tersesat pulak tuh. SJ pon tolong tunjukkan jalan yang lurus kepada beliau. Ececeh, gaya cam dah pro je kat tempat ni, padahal baru je sampai.ahaks :p...

Akak tersebut pergi ke arah panduan jalan yang telah SJ berikan. Malangnya, akak tersebut tidak boleh berjalan seperti biasa, hal ini kerana Kasut beliau bertumit tinggi. Langkah beliau amat berhati2, dan agak tidak stabil. Beliau jugak berjalan menghampiri ke arah dinding kerana takut tergelincir. Dalam hati SJ, kesian akak nih, mungkin masa nak interview baru belajar nak pakai high heels nih. 

Kepada gadis2 di luar sana, blajar2 la pakai kasut bertumit tinggi, agar anda tidak kekok di masa akan dtg.
Kepada jejaka di luar sana, pesan2 lah kepada akak,adik mahupon isteri anda,supayamereka belajar pakai kasut bertumit tinggi .


 "the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

16 comments:

Syazwana said...

tak suke high heels.
kaki melecet.
huhuhu

Green Apel said...

dulu suka high heels, skang dah takde dah, layan flat shoes je=)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

harus ke?? alahai.. benda ni kena biasakan jer.. tp bila dh biasa jd x selesa lak pakai kasut tumit rendah... kekekekekeke. Ini statement budak kementot yg selalu menipu ketinggiannya dgn tumit kasut! sekian makaseh

efa nur said...

hehe..cantik giler laa kasut tumit tinggi PiNK tuu...hehehe :D

*efa pun xpandai pakai high heels..huhu

CEPET said...

SJ,cepet tak setujula belajar pakai kasut tumit tinggi..tak elok untuk tulang belakang..
memangla ramai yang memakainya..even along cepet..dan dia memegang prinsip pain is beauty..tapi pada cepet jgnla kerana nak cantik diri merana..

macam akak yg sj jumpa tu,cepet rase dia tak tahu etika penampilan ketika interview kot..berapa inci heel je dah memadaila..

soh dia google etika attending interviewer..ahaks

miss sadiq! said...

high heels = high risks..
hehe..

Kayun said...

tumit kasut saya pernah patah lepas pi interview guru dulu....
tak pernah pakai dah lepas tu...
xD

khairunnisa ♥ said...

suka yang flat ;)

Magrib said...

high heels nmpk seksi.. tapi, risiko untuk mandul pown tinggi.. cube search pasal benda nie.. betul taw.. anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Pembaca Fanatik Blog gua mengganas
Aku nak rambut mcm Dr Rozmey
Gempar! ramai bantah aku wat rambut DdR
Mari lah ROGOL saya!

syira aka sepatu hijau said...

salam

suka high heel

kalau green color lagi comel..mcm kat blog saya tue :D

dayanadarmawi said...

highheels lecehh la . ta agrsif jdi nye hha

[z@ck] said...

kasut tumit tinggi penting untuk menampakkan perempuan elegan.bagi aku la. =)

cikdekja said...

tumit tinggi? erm. wedges bleh tahan la. kalau heels...pikiaq sepuluh kali pun belum tentu nak pakai. heh.

Siti Safiyyah said...

serik dah pakai high heels..melecet dowh..rela pakai jenis flat je..tak tinggi pun takpelah dah redha dah..hehe

♥ LULU ♥ said...

yup2...blaja2 la pakai heels...
berguna jugak satu hari nnti..

♥ LULU ♥ said...

yup2...blaja2 la pakai heels...
berguna jugak satu hari nnti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat