Friday, June 10, 2011

Jom uji kelajuan blog kita.

Aku ingat kenderaan je yang ade kelajuan, rupa-rupanya blog pon ade. hahahahha... Kelajuan blog itu bermaksud kepantasan page blog kita loading. Lebih cepat blog kita loading, lebih ramai yang suka masuk blog kita. hahahha... Boleh terima ke hipotesis ni?

Jika orang tu pakai UNifi, P1wimax or streamyx.
  • Memang kelajuan internet orang tu tahap cipan.
  • Nak masuk blog kita cepat je. Nak usha entri lama-lama kita pon cepat jugak.
  • Jadi xde la bosan nak tunggu pade loading.
Jika orang pakai broadband di kawasan pendalaman.
  • Coverange rendah internet orang tu pon slow macam cipan.
  • Nak loading page kita, 30 minit... *itu pon refresh banyak kali.
  • Bosan tunggu loading lama sangat, terus tutup blog kita..
Apa tunggu lagi, jom la test kelajuan blog kita.   >>SINI<<. Makin tinggi nilai peratusan, makin laju blog kita. so senang la orang nak masuk. ->> sini pon boleh cek, tapi aku x paham la... huhu... www.gtmetrix.com

Ramai blogger letak widget ngarut2,contohnya lagu autoplay. Jadi itu adalah salah 1 faktor blog anda menjadi lembab.

"Selaju Mana pon anda mengejar dunia, kematian akan tiba dengan pasti"


"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

19 comments:

CiK EmMa said...

ya betul :) guna p1wimax mmg laju :)
takde masalah nak loading blog.. selain tu blogger kena gak kurangkan widget yg tak brapa penting..sbb bnda tu wat berat jer

Muslimah Optimis said...

"Selaju Mana pon anda mengejar dunia, kematian akan tiba dengan pasti"

sangat benar dengan pepatah ini.. entah bila masa kita... takut bila memikirkannya.. huhu

Eri-chan said...

betul la SJ, kalau yg pasang lagu tu kan, i tengok sekali jelah...lepas tu i tak tengok dah sebab jadi slow motion..penat weh tunggu loading

KAMIHIDUP said...

lagu autoplay tu kadang-kadang boleh buat sakit jantung. :)

Kamarul Azri™ said...

blog KA dapat 83/100... laju ke tu?

Ain Zulaikha said...

ain dapat 63 je ahahhaha

HAFIZAL said...

bagus juga tu

missSenget said...

lagi laju kejar dunia..

lagi laju kite smpai ke garisan penamat..

eh..bole ke gitu??

Iznie said...

wahh...bro, thnks share....
sbb izni rasa blog izni mmg mcm lmbat jer nak load utk org lain...thnks2
:)



same ek dgn name adek bro? kem salam die ek...haha. :D

Nur Misnan said...

bagus2... senang dan cepat
tak payah tggu berejam2...

blog kau pun laju der..

cikcloudy said...

mine 87.. ok ke? good info ni.. thanx!

alia zarfullah said...

thanks 4 the info. lepas ni boleh wifi baruuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. yehaaaaaaaaaaa

oshin said...

Agak agak masuk blog oshin laju ke lambat? Huuuu

Raden said...

sy pki berokband yg kadang2 memg cam berok..

qasehraihan said...

uittt..main sukat2 laju pulak..
broadband saya laju jerr...wakakakaka

pape pun best pepatah ni..

"Selaju Mana pon anda mengejar dunia, kematian akan tiba dengan pasti"

Pure Mahabbah Fillah said...

Assalam...heheh good entry nie...

Pure Mahabbah Fillah said...

Assalam...hehheh best...
leyh try application nie...

Pure Mahabbah Fillah said...

Assalam..best ntry nie...

titan said...

tengok tempat la..tak semua tempat laju..dan tengok gak pakej yang kita ambil..ambil yang slow..slow la jadinya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat