Saturday, July 23, 2011

Ayuh ramai-ramai ke stadium bukit jalil


Malaysia Tewas
Keputusan Perlawanan Bola sepak Singapura menentang Malaysia. Singapura (5) - Malaysia (3). Tahniah buat skuad harimau malaya. Separuh masa pertama nampk permainan agak longgar. 3 gol dari Singapura telah dilepaskan dengan mudah oleh penjaga gol Malaysia. Pertahanan Malaysia turut melakukan banyak kesilapan. Separuh masa pertama berkedudukan 4-1. 

Dua Kad Merah dilayangkan.
Separuh masa kedua, Kapten Malaysia, Safiq Rahim dilayangkan kad merah. 3 minit berselang, Ismail Yunos( pemain singapura) di layangkan kad kuning kedua seterusnya diarah keluar padang. Tidak lama selepas itu, skuad Malaysia mula mendapat rentak permain. Corak permainan nampak lebih kemas dan teratur. Hasilnya, Malaysia merapatkan jurang dengan 4-3. 

Seronok sangat.
Seronok betol aku tengok di kedai makan tadi, sampaikan bila gol ke-3 Malaysia dijaringkan, seorang pelanggan menumbuk skrin layar, lantas skrin tersebut jatuh. Seronok-seronok jugak bang, tapi jangan la sampai nak tumbuk skrin layar tuh grrrrr!!!

Boleh menang gol di tempat lawan banyak.
Sebelum tamat perlawanan, singapura menjaringkan 1 gol lagi menjadikan 5 Singapura, 3 Malaysia. Keseluruhannya, hanya 2 gol jurang yang memisahkan antara Malaysian dengan Singapura. Bekalan gol di tempat lawan juga banyak. Sekiranya Malaysia memenangi perlawanan ke-2 di Bukit Jalil dengan jaringan gol 2-0. Malaysia layak untuk kepusingan seterusnya. 

Jom ke Bukit Jalil
Ayuh ramai-ramai rakyat Malaysia ke Stadium Bukit Jalil Khamis ini. Perlawanan timbal balik tersebut akan bermula dari jam 8:45 malam. Aku teringin nak pergi, tetapi aku ade meeting la time tuh..... huhhhhhh!...sabo je la....


"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

5 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

5-3..not bad la..

aja aja fighting harimau malaya..!

Citarasa Rinduan said...

5:3 rupanya..
apa pun tetap sokong harimau Malaya.

dik, kamu bujang.. pi lah ke stadium ya.. kak lihat2 jeling2 kat kacamata Tv jer

Farhana Jafri said...

HM kalah ngn SG.. hmm.. dgr cite defend truk.. hope Khamis ni, diorang wt yg trbaik and Aidil boleh main.. ;)

eton said...

ala2 x pe, x pe.. aku tolong tgkkan utk ko.. hehehe

shishi.. said...

like amirul hadi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat