Thursday, December 30, 2010

15 Rahsia tinggikan traffic blog Anda !!!!!!



Syukur dan sekalung tahniah buat pasukan Malaysia, Permainan agak cantik. Tapi SJ tanak cite sal bola,sbb kompom2 ramai yang buat enrti nih. SJ nak kongsikan Rahsia untuk menigkatkan kesibukan lalu lintas di halaman blog anda.

1. Anda tinggalkan komen di shoutbox.
2. Anda baca dan komen entri mereka ketika sesi lawatan blog ke blog.
3. Anda follow mereka.
4. Anda buat Contest atau Give Away (GA) Hadiah IKEA. Contest.
5. Anda Post Entri setiap hari (sekurang2nya 2 entri sehari). Otai blogger nih. <---5-7 entri die sehari..wow.
6. Anda masuk Contest seperti ini. Murah rezeki,  dan awek kedah <--- banyak hadiah mereka dah dpt.
7. Anda post entri jiwang2 macam Abg romantik.
8. Anda letak pic anda yang cantik2, macam cik haniz zulaikha, dan Irine marcelo.
9. Promosi blog anda di 100penulis.com dan Bloglarian.
10. Post entri klakar cam ni Klik tapi jgn gelak kuat2.
11. Buat tutorial ttg blog atau apa2 saje. cam ini. tutorial LIKE buttontutorial ciktomtutorial letak icon comel pada sidebar.
12. Buat segmen bersiri macam 500 blog.
13 Letak resepi masakan seperti  chef mat gebu.
14. letak kan entri keagamaan seperti Bro syahirul.
15. Ikhlaskan diri anda untuk berblog~ hehehe...

Selamat mencuba...lihatlah contoh2 seperti yang SJ berikan di atas~ sekian

"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

14 comments:

ferra ferro said...

ouh thankkaseh untuk tips . saya blogger baru dan masih bengong sorang2 lagi . tak tahu menawu . thanks again . ;D

IMANSHAH said...

Gua tak gheti nak buh resipi macam mana bro??resipi maggi buleh??

aNnE said...

oh macam ni ke.nak try la..hehe

IMANSHAH said...

wahaha, ok akan aku buat entri pasal maggi..kuang2 hang tunggu

Amanie Ashraff said...

haha bole la wat resepi utk kasi org saket perut

khairunnisa ♥ said...

rasa nak buat contest nanti :) suka no. 15 ^__^

apeyx said...

terbaekkk arh!! thanks for the tips. hamba masih baru dlm dunia blog.. mintak tunjuk ajar yer :)

zaira said...

jap nak tanya. apa yang dia tunjuk kat part video tuh?

no plugins installed something2 eh?

anda seorang pengguna chrome?
beralihlah kepada Internet Explorer!

Ummi Hanie said...

nice entry..hehe
tapi,hanis zalikha ekceli ... bukan zulaikha ;)

shahjiehan said...

ferra @ SJ pon baru jugak..sama2 blajar ea.

Imanshah @ maggi pon boleh.ade jugak yang x reti masak meggi woo

Anne @ cam tu la lebih kurang..ade lagi rahsia2nya..nnt Sj gtau InsyAllah

Amanie @ jgn la smapi sakit kan perut org..nnt kene saman baru taw..haha

Khirunnisa @ SJ pon suka no 15..heheh

Apeyx @ boleh2,tanya la...KLo Sj taw sj gtau la..

Zaira @ xde internet explorer la...

Ummie @ ye ke?hahha.. alamak..kantol... tq tegur...

Myaby said...

waw

takde pic cantik. cmne? hahahaha

Farrah Hasna said...

tq..tip yg brgune tu..

Myvitrd said...

tq semua ilmu bermanfaat ni untuk dikongsi.. tq tn.tanah

putri noor syamimi said...

erm,nombor 1,2 dan 15 je mampu buat.
traffic tak tinggi pun takpe kot.
blogging suka-suki. hihi.
yang lain tak mampu.=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat