Friday, January 14, 2011

Wajib ke blogger membeli DSLR?

update ~!!

Hampir semua blogger menimpikan DSLR. Nikon mahupon Canon. Betol atau tidak? Cuma harga yang agak mahal telah membataskan impian para blogger.  Tapi adakah memiliki DSLR ini menjadi suatu kewajipan?
Bagi SJ, xde la wajib tetapi blogger yang mempunyai DSLR ini tampak lebih segak dan stylo. Yela,klo ade blog, mesti nak ade gambar menarik utk di jadikan 1 topic itu lebih menarik. 

Klo xde DSLR pon anda tetap boleh menjadi blogger. Guna je la camera nset, sbb x semestinya kita nak berkepit je ngan DSLR ni..dah la besar gedabak, klo ujan kene simpan elok2. klo kuar dgn DSLR, kene jaga elok2, kerana benda mahal mesti menjadi tumpuan orang2 yang tidak bertnggungjawab. Camera Nset pon sekarang dah power2... heee~

Siyesly, SJ mmg nak grab salah satu sebagai pilihan hati. Nikon D3100,D90 @ D5000.. klo ikot kan harga D3100 paling murah dan paling ringan. 14.2.megapxl pulak tuh...yang 2 lagi tuh 12.3 megapxl....hm.. Korang nak syorkan SJ bli yang mana ek? lagi 1, klo korang nak taw, kat langkawi Harga murah 2-3 ratus dari harga biasa...jeng jeng jengg~!!! SAPA NAK BELI MAI LA DATANG LANGKAWI!!!!!!!!!!!!!!


RM 2k ++... kat langkawi dalam RM 1.8k. wow kan...
 RM 3k ++ kan..kat sini baru RM 2.8 k...wow
Rm 2.5k kan... kat sini RM 2 k...wow... 

Minggu ni SJ nak jalan2 lagi kat sekitar Pekan Kuah... nak usha2 DSLR yang murah-murah... agak2 korang yang mana plg elok dan agak menjimatkan...???

"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

8 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau pegi langkawi elok la amik kesempatan.. memang murah

Solihin Zubir said...

haha.. aku juga antara yg sdg ngidam dslr tp xde duet.. hehehe...

Amanie Ashraff said...

pkai camera enset jek. hoho bwu stylo :p

zacky ~786~ said...

D5000 .. puas hati .. hehee

Dunia Mayaku said...

rembat jer l adik,alang2 dah murah tue

fatin hanani said...

klu nak tggu org blnja mmg xdpt la sj hehe
kena berusha sndiri la bagi duit cukup hehe

Anisa Hang Tuah said...

hai sj

nis guna canon 1000D jee
nis lagi suka canon dari nikon
sbb ada auto focus

khairunnisa ♥ said...

canon ok juga :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat