Tuesday, February 22, 2011

Camne nk buat lesen B-Full?

update ~!!

Nak pakai superbike, tapi lesen B-Full x dak..apa cita ni bro!!

hahahha.. aku mmg bercita-cita utk memiliki superbike. Mase kecik2 dulu, bila ade moto beso lalu, mesti cakap,"huiyoooo, besonye moto!!'

Bile umur dah makin meningkat, bila ade Moto beso lalu,  terdetik di dalam hati, "nnt, aku dah keje, aku nak beli satu!!!" ...

Ingat moto tu sekupang dua dah bleh dapat ka? haaa... nak dapatkan lesen utk moto beso pon payah taw x...

Lesen motosikal terbahagi kepada 3 kategori :
1. B ataupon di gelar sebagai B-Full. --> Motosikal Melebihi 500 cc.
2. B1    ------------------------------------> Motosikal tidak melebihi 500 cc
3. B2    ------------------------------------> Motosikal tidak melebihi 250 cc

sekarang, ramai yang mempunyai lesen B2, betol x?sbb murah, harga Motosikal pon murah, Maintainancenya pon murah.

Manakala, Masih ramai yang belum mempunyai  Lesen B, Maklum lah, yuran untuk mengambil lesen ini pon agak mahal, harga moto pon mahal2 belaka. Paling murah RM30,000. haaa...Tapi, org yang mempunyai lesen B nih, agak versetile dan tampak hebat. Btoi x?

Nak amik lsen b-full senang je.. Hidupkan lesen L di jpj RM20. Kemudian daftar kat sekolah memandu. senang je kan. Aku buat lesen B-full ini murah jugak la. Klo yuran  mengikut harga pasaran RM 400-RM600, tapi aku dapat murah sikit. RM350++.. ok?

InsyaAllah, awal bulan mac ni, aku rasa nak ambil lesen B nih, (tu pon klo ade duit lebih) hahaha...Klo ade duit, lebih lagi boleh la amik moto beso sebijik! keh3...

Ini Suzuki HayaBUsa 1300cc. Ini Moto abg Bonzer..!! 

Antara Moto beso yang terhebat.
Tak caya? tgk SINI

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

13 comments:

naulofah said...

superbike yer...keta???hehe..style..

sissyira said...

assalam,,

abg syira pun ada jaguar kat rumah, tapi tersadai macam tu jerk..huhu..


p/s: thanx hadiah tu,, tak sempat nak buat n3 dah ngap semuanya...lagipun bizi sangat skrng..

apezs shah said...

salam

semoga berjaya mendapat apa yg diimpikan..;)

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

gi lah buat,husband akak ade virago,nanti kena test motor cam biasa, tp nk barukan road tax mahal ckit tk sama cam motor biasa...

kiera'sakura said...

smoga cita2 ko nk pkai moto beso tue t'capai erk.. dh de nanti kte race same2 blik ipoh..hehehe

A.s.t.i.n.a said...

lesen setengah B pun takde Bro..

inikan nak full bagai.. lagipun berat dowhhh

apezs shah said...

Haha charut saya yea...
ensem kat mana yea? dush!!

pasal Fb Via Blog Halusinasi tu, kita kena request kat geng blogger kat FB.. dia ada blog dia and dia akan tnjukla caranya..;)

semoga berjaya..

mizzapple said...

semoga apa yg diimpikan tu trcapai. :)

"Che Ain" said...

hehemekaseh ek jejak kaki,,
eh sy pnya komen ada verification ek?? sy xprasan..asa mcm xda..

fyna said...

singgah sat dr belog abg ben....

*SaBRiNa * said...

mak aii...best ler kalo dpt bwk..huhu

KatekateKite said...

hahahaa...leh tompang nih! :D

putri noor syamimi said...

saya mahu duccati!!

tapi kalau dapat kawasaki ninja pon dah cukop.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat