Friday, February 11, 2011

Penculik yang baik hati

update ~!!

Sempena cuti Raya Cina tempohari, aku blk kg. Perjalanan Dari langkawi ke Perak. Bertolak jam 9 pagi dari Umah sewa.

Tub2 terus smpai ke Kuala Kedah. Sampai kat situ, aku tgk ramai org Q di kaunter tiket feri utk ke langkawi. hahaha.. sesak sungguh di jeti Kuala Kedah. Kemudian, Aku di bantu oleh seorang kakak dan kawan beliau.(di rahsiakan) Mereka culik aku, bawak p Alor Star. huh.. bayangkan. aku bawak beg besar, (beg pack traveller 55+10) di culik. x ke payah tuh. hahaha.. depa turunkan aku kat Star Parade.

Raya cina kot, paham2 la.. kedai suma katup, termasuk la Parade nih. mujur la ade tmpat permainan utk kanak2 rebina. dekat tingkat atas sekali. Depa bawak aku p tempat tuh..ape kes nih..

Aku igtkan aku boleh lepaskan diri di situ, rupa2nya, geng dia dah tunggu kat sana.Seorang lelaki berkaca mata hitam, fuhh... mantap! gerun beb!..

Jam tgn menunjukkan jam 2.30 ptg, hati aku mula meronta2, apsal la depa nk culik aku.. aku ni kan budak baik(ehem3)... haktuih..baik amende.."aku nk balik,aku nak balik, jmpa family," dengan serta mertanya  lagu sudirman pulak menjelma..."oo0o balik kg, hati girang." lagu tu la..Sayu sungguh hati aku mendengarnya..


 dah 3 orang kepung aku. camne nak lepaskan diri nih.. adoi. tiba2 datang lagi seorang geng depa nih.. tp muka baik je. tibe2 senyum kat aku. (noh heran). Rasa mcm penah ku lihat je mamat nih.. kat mana ea...

selang 3 minit, 2 orang lagi datang gadis, usha pelik kat aku.. pergh ini ape kes nih... dah 6 orang nih...semua kerumun aku. jam menunjukkan 2.50. datang lagi 2 orang gadis...ewah... gadis je byk nih.. segan beb.. malu cheq oi...

last kali nk taw apa depa buat? depa ajak aku main boling.. alahai.. culik aku semata2 nak ajak main boling ke? hahaha...

Sori la beb, aku mmg fail bab main boling nih. bola boling tu mmg suka sangat masuk longkang misteri tu.. sbb tu aku malas nak main.. tapi memandangkan depa dah culik aku penat, aku kena jugak la main boling nih..

Mmg tidak dapat di sangkal lagi, aku di keciwakan !! dapat tempat aku tercorot dari segi jatuhan bilangan pin.... cess... takpa2.. lain kali hampa culik aku, aku pulak menang! hahaha...

Di sebab kan aku kalah teruk, mereka Heret aku ke meja bulat, utk di soal siasat. haha... tidak kusangka, igtkan ini geng apa.. rupa2nya geng blogger utagha !!!

 ni dia.. geng blogger utagha!!

Baik2 semuanya... Hensem2 dan comel2... kes ini telah di rancang oleh  Cik GAdis kg/bandar  seperti gmbar di bawah.


ini pembantu beliau. namanya HafiZ RahMan, mai dari Sg. Petani, igtkan naik bot, rupa2nya main motosikal. Jauh tu bro, tapi x pa kan, biar jauh,asalkan gentle! haha
 

Brader sorang lagi ni, mai dari alor star, x tau naik keta ka moto. Namanya Solihin Zubir, blogger tegar. Rupa2nya adek dia 1 sekolah ngan aku.. x berapa nk kenal sgt. sbb kelas lain2..

Ini adalah  anith abil chan.. dia dtg ngan kakaknya, anith chan..mula2 x taw pon mereka ni adek beradik. ketika sesi soal siasat baru la tahu mereka ini adek beradik. Bersemangat mereka berdua, sanggup datang menaiki bas.
 


paling kiri itu adalah oShin loVe. Orang langkawi, tetapi sekarang menetap di Alor Star. Sebelum ni mmg xpnh menjejakkan kaki ke blog dia.. otai blogger jugak nih.. p la jenguk2 blog beliau.

Berbaju Ungu dan tertudung hitam ni kak nani. Kawan rapat ngan Cik GAdis kg/bandar. 
Baik orangnya.. seorang lagi gadis paling kiri tu, Tiz zakiah..aku xkenal sangat, tapi dia rapat ngan Solihin Zubir.. haha.. nak tau dia ni siapa, tya la Solihin Zubir.

Cuba teka, 4 orang gadis ni tengah buat apa? hehee.. klo nak tahu, tanya la geng blogger utagha!! ok??

 Terima kasih kepada semua yang terlibat... terima kasih kepada  
 dan 
kerana membantu aku utk menghadiri ke Mini gathering.
Siyesly seronok, tapi aku malu.. hahaha.. jgn marah ea...

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

13 comments:

sissyira said...

salam malam sabtu =)

maaf baru bagi respon, mcm mana nak bagi address ni..huhu..

nora amila ghazali said...

hahhahah.... punya dh lama gather.. baru wat entry erk.. ala rugi tak join ritu.. hhaha

anith chan said...

amboi sj. buh gambaq chek y paling lawa nooo.. huhu

muka sj lawak . hahaha :P

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

amboi kena culik nowh???

hakhak..

SJ yg malu2 miaw hari tu kih3

AIMAN said...

bes ler gather2 :P

Solihin Zubir said...

ahahha.. sengal entry ang!
muka aku nmok baek ka? omg! haha..

hans said...

kalau aku pi ari tu mesti muka aku ada dekat sini
hahahahaha

Jom Ramai - Ramai Join 'Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda'

Anisa Hang Tuah said...

alalal.buat la lagi..
pasni nis ade kat kedah..
nak follow
huahuahua

khairunnisa ♥ said...

bestnya ^__^

::anithabilchan:: said...

mmg arituh smngat gila nak naik bas!
actually dah lama da rncang nak naik bas tp x pernah jdi,so arituh decide nak pg naik bas jugak utk kli ke 2:D
sapa2 yg x penah naik bas silalah qajin kan dri anda naik bas...mmg syokk yow:))

oshin said...

nak tampaq laju laju bole dak ??? blogger otai tu sapa dya tatau ? salah owg ka apa ??? eeeee (*muka geram )

HafizRahman.com said...

hahahaha kenapa muka aku macam tu?>buruk gila

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

haha excited bc !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat