Wednesday, April 20, 2011

5 iPhone Termahal

 iPhone termahal
 

5) Stuart Hughes’ Crafted iPhone

 Stuart Hughes's Crafted iPhone
iPhone ini dihiasi dengan 53 VVS1 diamonds dibahagian logo apple di belakangnya dan juga badan yang menggunakan emas tulen yang mengambil masa berbulan-bulan untuk dibentuk menjadi iPhone. Harganya? hanya £22,995 ataulebih kurang 34 000 USD  bersamaan RM 119, 308


4) Peter Aloisson’s iPhone Princess Plus

 
Peter Aloisson's iPhone Princess Plus 
iPhone ini ditatahkan dengan berlian 17.75 carat di sekelilingnya dan harganya hanya $176,400 USD
bersamaan RM 600 236

 

3) Amosu Ultimo Diamond

Amosu Ultimo Diamond
iPhone yang ditatah berlian disekeliling nya dan sebahagian bahagian belakang ini berharga $177,300 USD bersamaan dengan RM 603 299

sumber: stylefrizz

2) Peter Aloisson’s Kings Button iPhone

 
Peter Aloisson's iPhone Princess Plus
iPhone ini dibuat dengan emas kuning 18 carat dan diserikan lagi dengan 138 biji berlian disekelilingnya dan yang paling utama adalah 6.6 carat berlian yang digunakan untuk main button iPhone. Harganya hanya 2.5juta USD atau RM 8.7 juta.

sumber: walyou


****



****


  
****



****



****


1) Goldstriker iPhone 3GS Supreme

 Goldstriker iPhone 3GS Supreme
Di bina dengan 271 grams of solid 22k gold, ditambah pula dengan 53 biji 1 carat diamond disekelilingnya. Berlian 7.1 carat di main button iPhone itu turut di letakkan. Kotak  iphone tu pon mahal! Kotak tu di bina daripada bongkah granite dan sports Kashmir gold serta lining luaran yang dibuat daripada Nubuck top grain leather. Harganya hanya 3.2 juta USD atau bersamaan RM 10.88 juta.

sumber: dvice.com

Mahal2 nset zaman sekarang nih. Klo aku dapat 1, aku jual balik.pastu beli Moto ke, kereta ke, rumah ke, tanah ke.. kan kan... Aku rasa org yg beli ni mesti dah kaya gile2...dah x taw nk campak kat mana duit tuh.. hampeh toll
Sumber : cisdel.com
 
Related post :

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

18 comments:

aNiss :):) said...

belanja aniss iphone yg no.2 tu okay =)

khairunnisa ♥ said...

sj, memnag mahal la T_T nak pakai fon lama je lah ^_^"

.: noor badriah :. said...

klu ada iphone mcm nie, bad x pkai dh..smpn dlm almri..haha..

angah said...

terbek....

~DeaLin~ Luv!! said...

no 2 tu...
wow...b'kenan meh..

nora amila ghazali said...

belanja nora kaih sj... hihihi

iwan_dextrous said...

nk beli hp murah pun x mampu..hihiii

*47!k@# said...

PERGHH!!

anda ditag

http://snasatieka.blogspot.com/2011/04/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html

HajarRasdi [BdkKck] said...

x mampu lah nk beli iphone.. huhu..

Afiq Din said...

perghhhh... mahal giler...
bek beli rumah

kiera'sakura said...

SJ!!!!!

ngade kate kira ngn kirin x ajak join.. nie nak ajak nie jom join segmen kami...

http://www.kirinselamaperak.com/2011/04/apabila-dua-sahabat-bergabung-buat.html

tak pown kat sini

http://kierasakura.blogspot.com/2011/04/mahu-jadi-geng-kirin-selama-perak.html

sudi2 lah join erk =)

Farhana Jafri said...

pergghh.. mati nafsu tgk IP ni.. xd keje beli hp mhal2.. baik lg pg beli umah bnyak2 pastu sewa kat org.. dpat gax duit.. drpd beli ni mhal2.. jtuh skali pecah.. mmng nangis xbrlagu~~

jemput singgah ANASAURUS :)

Ceqla said...

http://www.penanti.com/hosting-domain-pilihan-anda/

perghh... mahai2 tu, siapala gamaknya nak bli yer.. org2 cm kita ni tgk je la.. :(

Nur Misnan said...

wahhhh.. i love d gold one
look awesome.. hu3 bila ler blh dapat
colour gitu yer..

Amanie Ashraff said...

alahai ntah bila nak mampu pakai yang nie T_T kalau jatuh mau meraung :)

naulofah said...

hhmmm nak suh orang tu wat jadi hantaran kawen boleh??

Solihin Zubir said...

aku minat yg gold atas skali tu..
mesti rsa cam anak raja kalau pkai.. heheh..

nova_leverage said...

setiap iphone tu dah ade pembelinye ke ? ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat