Friday, February 25, 2011

Tutorial tinggal kan link pada Komen

update ~!!

Ada blogger yang tya kat aku, camna nk tinggalkan link ketika komen, so aku malas nk buat tutorial, jadi, aku copy dari blog otai sissyira.com



kaedah pertama =)

<a href="URL">TAJUK</a>

di ruangan URL itu masukkan url entri anda
di ruangan TAJUK itu masukkan tajuk entri anda...


kaedah kedua .

1. download software CoLT 2.5.1 untuk mozila firefox
2. bila dah siap download dan install, nanti kena restart balik firefox
3. kemudian pergi dekat tools
4. buka Add-ons


 5. edit la CoLT anda itu mengikut kesukaan anda.rasa susah jika lihat kaedah yang ditunjukkan, tapi akan rasa senang ketika anda buat sendiri,percayalah =)


- screen ini akan keluar apabila anda click options
- diruangan Jom Baca dan Komen itu adalah kosong pada asalnya, untuk ubah, click sahaja di ruang kosong itu dan click edit.

- screen ini akan keluar,maka anda boleh masukkan ayat anda sendiri di ruang kotak hijau itu.
- bila sudah siap click ok.

- gambaran CoLT yang telah siap diedit.
- sudah boleh digunakan =)


bila sudah siap edit, tibalah masa untuk menggunakannya pula.

1. buka entri yang telah anda publish itu
2. right click dan gambar seperti di bawah akan keluar.
3. anda hanya perlu copy dan paste kan sahaja di ruang komen yang anda mahu seperti biasa.


ciptaan syira.com

good luck!!!


"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

14 comments:

Muslimah Optimis said...

tq sj..

MO jadi direktor ni, mai baca mai..

TUAN DIREKTOR PILIH KASIH

Muslimah Optimis said...

tq sj..

MO jadi direktor ni, mai baca mai..

TUAN DIREKTOR PILIH KASIH

Muslimah Optimis said...

tq sj..

MO jadi direktor ni, mai baca mai..

TUAN DIREKTOR PILIH KASIH

Muslimah Optimis said...

tq sj..

MO jadi direktor ni, mai baca mai..

TUAN DIREKTOR PILIH KASIH

Muslimah Optimis said...

tq sj..

MO jadi direktor ni, mai baca mai..

TUAN DIREKTOR PILIH KASIH

Mohammednajib said...

thank to info

"Che Ain" said...

wah tme kaseh ek..
Coretan Che Ain

sissyira said...

salam


pow la....izin3...heheh

::anithabilchan:: said...

tq:))
hihihii...

Dda Ly said...

kaedah pertama tu simple, tp saye confuse kat mane nak jumpe html code tu pada ruang comment???

sori ye..dpt anak murid leb siket..huhu

Dda Ly said...

hehe berjaya berjaya...terima kasih banyak yeee...:) :)

nak test jugak lagi..hehe dilawi giveaway

Cik Jari said...

nak try:

Buku Conteng

cik eva said...

thankz for da ttrl.. :)

teDD said...

susah betol nak wat..adakah wanita memerlukan lelaki?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat