Tuesday, February 15, 2011

Umah banglo SJ.

update ~!!

Rumah blogno atau Rumah banglo?

Syukur Alhamdulillah. Aku di besarkan di sebuah Kampung, jauh dari hiruk pikuk suasana Kotaraya. Pada mulanya, rumah aku hanyalah terdiri daripada kepingan2 papan. Hanya ada tingkat atas sahaja.

Macam ni la lebih kurang Rumah aku. ada papan je..

Maklum lah. rumah kampung, hidup tidak semewah dengan orang lain.Janji dapat berteduh dari hijan panas. Semakin hari, rezeki aku sekeluarga bertambah. Baba mula menambahkan susunan batu-bata di kawasan rumah

So jadi la macam nih. ada jugak dinding Batu di bahagian bawah rumah.
Aku tinggal dengan arwah nenek. Nenek baik sangat dengan aku. Bilik aku sebelah je ngan bilik Nenek. (Nanti aku buat entri sal nenek aku)

Ketika usiaku menerjah ke 20-an, Alhamdulillah. Rezeki kami sekeluarga di murahkan lagi. Baba membuat keputusan untuk membina sebuah banglo di tapak rumah lama. Lagipon Rumah lama tu, byk sangat kayu reput akibat anai2.

Nak tgk rumah Banglo aku x? kelik sini. Rumah blogno. sekarang nih, ade lebih kurang 6 orang penghuni di Rumah tersebut. hmm.. harap2 korang jenguk2 la Rumah banglo tersebut.

 Bestnya dapat Buat rumah banglo, pastu ade view point yang cantik. camni..
Ade kolam renang pulak tuh. mmg seronok. hehehe.. Rumah camni,suma org nak kan..kan.. aku doakan  korang yang membaca blog aku ni dapat rumah macam ni,suatu hari nnt.! Blognoh!


"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

11 comments:

nora amila ghazali said...

waaaaaa... hehhehe amin...

fyna said...

hehe umh kampung lagi best..malam2 sejuk je

Solihin Zubir said...

ceh! tu rumah blog larian! ahaha..

errr.. aminnn...

ain revival said...

sape kate xbest rmah gitu..
sejuk jep memalam..
y pentingnya suasana kmpg sgt best!

SyahmiFikri said...

wah..

aku lagi suka rumah kayu!! lagi best beb!!

.:padie_eyla:. said...

haha. aminnnnn!

Aku Dan Teksi said...

Woo..best apa rumah kg cam tu,aku teringin nak ada rumah cam tu.

asybedazzle said...

tmpat yg kita rasa selamat, itulah rumah kita. :)

Amanie Ashraff said...

rumah kampung lg syokk. org bndr pun balik kampung time raya :)

naulofah said...

hehh..ingat umah banglo besar khas tuk mama ufah..=)

khairunnisa ♥ said...

suka rumah kayu.. sejuk.. dan jauh dari bandar lagi best ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat