Sunday, March 13, 2011

Dah tak de rezeki...

update ~!!

Malam nih, aku menjejak kan kaki ke pasar malam. Aku nak beli makanan yang sedap-sedap!. Nak beli Ayaq soya sebungkuih, Tawfu fah 1, Roti john 1, Nasi lemak kukus ayam rempah 1 dan bebola yg cucuk2 lidi tu 2.

Amboi, makan sorang je, tapi nk beli macam untuk 1 keluarga. hehehe... Mula-mula, kita round chek dulu tgk apa yg ade. ok! Target tempat untuk membuat serbuan. wahhh! nafsu makan sangat gelojoh, macam2 ada.. hang tunjuk ja, kuaq duit! semudah ABC.

Jeng2 jeng p kat tempat tawfufah - SOLD OUT, p kat tempat nasi kukus ayam berempah - SOLD OUT, p kat tempat Roti john, erk..x selera sebab TELOQ AYAM DIA X BASUH. Last sekali p kat tempat bebola yg cucuk2 tuh, nasib baik ade. Tu la orang cakap, klo dah x de rezeki, makanan depan mata pon kita x leh nak makan. Jadi, anda kene bersyukur kerana masih lagi dapat makan dan minum seperti biasa. Bygkan mangsa2 thunami di jepun, depa makan ke x? hmmm...




"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

12 comments:

PeAcemakEr said...

haha..,ok la tu..,asalkan bLh aLas peruT..bersyukUr dgN pEw yG dEw..,

CikBulat said...

sedapnye... T________________T

Solihin Zubir said...

hahaha.. kempunan la hg nowh..

Amanie Ashraff said...

at least salah satu dari makanan yg SJ nak SJ dpt mkn :)

kiera'sakura said...

sdapnye... dh la aku pose nie.. pagi2 lg dh nmpk nasi lemak..huhuhu

my name is Yana said...

Byk senarai mknan yg dilist tu..itulah harap keadaan di Jepun beransur pulih...

raudhah said...

salam shah...raudhah ade hadiah kat shah.tgk la yer kat link ni =)

http://anaraudhah.blogspot.com/2011/03/review-blog-shahjiehan.html

ana said...

tulus ni~.. terime kasih sebab melawat blog ambo..

ayah penah criter.. mse zmn beliau bersekolah.. amatlah pyh mendapatkan makanan tuk mengalas perut, bahkan mengalas pinggan belum tentu mencukupi. bru sesuku (kene pakai kanta baru bole nampak agaknya ade makanan dlm pinggan sebesar dulang la~) ish4.. jdi ayah sering membawe bekal ke sekolah.. Ade kaitan tak dgn post yg di komen ni?? ade kah??
petikan lagu opick -bersujud kepada Allah, bersyukur sepanjang waktu-

dya adriza said...

dalam dia mengidam tu, terselit juga tazkirah di situ. kita doakan moga mangsa tsunami dpt rezeki mereka utk meneruskan kehidupan di muka bumi ni =)

deqlis said...

sedap tue...

Mutiara Bernilai said...

btul..
kalu xde rezki, buat mcm ne skalipon, mmg xdpt .. :)

xpe, pasti ade rezki lain yg mnanti :)
Allah tak zalim kn?

:)

fRaMe+LenSeS said...

ala shian.. nak wat camna SJ. tadak rezeki kot.. sabaQ noh.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat