Tuesday, March 29, 2011

Kuda paling kecik di dunia

update ~!!

Lagi benda pelik berlaku, Kuda paling kecil @ kerdil di temui. Tingginya 50.8 cm je... heee... anak2 kecik pon boley naik. kan kan... Aku ingatkan kuda padi paling kecik, rupa2nya ade lagi yg lebih kecik. Hebat sungguh ciptaan Allah.s.w.t.



NEW HAMPSHIRE - Seekor kuda kerdil, Einstein yang merupakan kuda paling kecil di dunia akan menyambut hari ulang tahun kelahiran yang pertama pada bulan depan, lapor sebuah akhbar semalam

Einstein yang hanya mempunyai ketinggian 50.8 sentimeter dan ia menjadi tarikan kerana kuda kerdil yang normal yang lahir akan mempunyai purata tinggi 0.53 meter.

Bagaimanapun, pihak Guinness World of Records tidak akan mengiktiraf Einstein menjadi kuda kerdil paling kecil di dunia selagi haiwan itu belum berumur empat tahun.

"Namun, kami berdua yakin ia (Einstein) sudah berhenti pembesarannya," kata pemilik kuda kerdil itu, Charlie Cantrell dan Rachel Wagner di ladang milik mereka di Barnstead. 

Ibu kuda itu setinggi 81.3 sentimeter manakala bapa haiwan itu mempunyai ketinggian 76.2 sentimeter. 

Kuda itu dibeli oleh pemiliknya daripada seorang pembiak kuda kerdil. - Agensi



EINSTEIN berada dekat dengan seekor kuda normal di New Hampshire, Amerika Syarikat baru-baru ini.

psst : mari kita berKUDA, kerana itu adalah salah 1 dari 3 sukan sunnah. Berenang, Memanah dan Berkuda~ heeee...

"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

10 comments:

*47!k@# said...

subhanallah~:)

tiyah said...

kecik cinonet . haha . comey aaa

~DeaLin~ Luv!! said...

huu..cool..
memang hebat ciptaan Allah..
~comel

dja_amiensukhri said...

kuda yang cumel..

mazNi mAz said...

Kuasa Allah,,.suMe bLh jD..,xdEw apE yG MustAhil,,.~~

JHaZKiTaRo said...

heh... kecik gile.. anyway salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

Miza Yusof said...

sat naa, miza pasang kuda kuda. kehkeh :D


*blog baru sebab tu follower sikit. nanti miza pi langkawi, bolehla shah bawak pi jalan-jalan kan. hehe

sissyira said...

salam

kalau kecik mesti syira boleh naik ni..


p/s: syira dah check, di google dan yahoo.. keluar je sjiehan.com... try check balik yea.

Citarasa Rinduan said...

subhanallah...
elok rupa dan paras kuda tu....
besar kejadian illahi..

SuHaiLy azMi said...

comelnya...hahahaha...
semua ciptaan Allah S.W.T tu indah belaka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat