Saturday, April 23, 2011

10 Fakta menarik. (Part 4)


  1. Seorang bayi lahir setiap 7 saat.
  2. Ketika Titanic karam, 2228 orang berada di ataskapal. tetapi hanya 706 orang terselamat.
  3. Di USA, seseorang dikenal pastimenderita AIDS tiap 10 minit. Di Afrika, seseorang meninggal kerana AIDS setiap 10 minit.
  4. Setitis air mengandungi 50 juta bakteria.
  5. Lobster dapat hidup selama 100 tahun.
  6. Teknik mengacau uang terbaik adalah dengan mengerakkan sudu dalam bentuk W, bukannya gerakkan secara memutar.
  7. Buku Guinness Book of Records memegang rekod sebagai buku paling banyak di curi dari perpustakaan.
  8. Gajah adalah haiwan yang tidak boleh melompat.
  9. Kita tidak boleh menjilat siku kita sendiri.
  10. Perkataan yang boleh di baca dari depan dan belakang (Racecar, kayak, malam, kakak) disebut sebagai "Palindrome".
Related post :

    Wallahua`lam..

"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

8 comments:

angah said...

terbek..juz 2 info by me...hehhe
jom msuk blog ak..

Farrah Hasna said...

waaah...sgt menarik info ni:) thanz dik

.:padie_eyla:. said...

hahaha. 8, 9, 10 tu well known. hahak! good facts ahh! :D

tyka chou said...

cool fact! :))

nulhazwany abdul malik said...

menarik3 !
kalau gajah boleh melompat tak tau la jadi pe.. ^^

Amanie Ashraff said...

bayangkan gajah melompat =.='

adysutera said...

wah...pasni x nk minum air lah...ade BAKteriA(nada mengade) ahahaha... :P
good information...:) like!

Solihin Zubir said...

bayi lahir setiap 7 saat? gilo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat