Sunday, April 24, 2011

Jangan terpedaya dengan Lelaki Afrika.


Rakyat Malaysia terutama wanita dinasihatkan supaya menolak permintaan daripada mana-mana lelaki Afrika yang mahu berkenalan menerusi laman sosial Facebook bagi mengelak diperdaya menjadi 'keldai dadah'.

Hal ini di jelaskan oleh Timbalan Menteri Luar, Datuk Richard Riot. Beliau berkata, daripada 1,880 rakyat Malaysia yang ditahan di luar negara setakat 31 Mac lepas, seramai 833 orang adalah bersabit kes dadah.

Mereka terdiri daripada 675 lelaki dan 158 wanita yang ada antaranya terpedaya menjadi keldai dadah selepas berkenalan dengan lelaki warga asing khususnya warga Afrika menerusi laman sosial itu.

Facebook itu tidak ada masalah. Tetapi jika disalahgunakan boleh jadi musuh ketat. Jika ada lelaki Afrika ingin berkenalan dalam Facebook, halang (block) je lah.

Mengapa mereka sanggup jadi keldai dadah? Antaranya sebabnya adalah kerana mahu cepat jadi kaya. Menjual dadah memangmudah untuk hidup senang, tapi jiwa dan hati tidak tenteram. Mereka hidup dalam keresahan kerana risau diri mereka di buru oleh pihak berkuasa.

Bagi golongan wanita, mereka kebanyakkannya terpedaya dengan janji-janji manis mereka. Biasa lah, wanita ni pantang di puji. Kene puji sket je dah cair. Untuk pengetahuan anda, lelaki afrika adalah antara golongan lelaki yang romantik di dunia. Jadi, kepada golongan wanita, berhati-hati dengan janji-janji manis lelaki Afrika.

*Nasihat ikhlas kepada semua gadis, wanita serta golongan ibu. Lagi 1, lelaki melayu tak romantik ke???

negro nih berbadan tegap, mungkin jugak faktor gadis melayu ter"cair" melihat mereka.
*aku pon tegap!! hahahah

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

18 comments:

a.samad jaafar said...

ada faktor lain tu bro.. antaranya, GATAL ! hahaha.. err.. salah ke ?

saya datang ke sini dlm misi men'follow' blog yg menarik..

Solihin Zubir said...

kalau minah negro nk kenalan pun aku x mau aih..
lain la minah salleh putih gebu.. heheh..

Amanie Ashraff said...

memang tak pernah approve strangers tak kira afrika ke malaysia :|

cikdekja said...

banyak negro kt kolej aku. romantik? badan sasa? geli aih. eeei.

khairunnisa ♥ said...

seramnya =.="

*aku pun tegap? heh?

HajarRasdi [BdkKck] said...

baiklah! tak akan terpedaya ngan mereka.. hehe.. insyaAllah..

mary ann ;) said...

hahahah..tengok pon tak berkenan..tegap tak tegap pon, mmg dah reject dulu..heeee =)

kiera'sakura said...

SJ bdan tegap? nk sainnnn... hahaha

KAMIHIDUP said...

KAMI tak suka africa. :)

Anonymous said...

SJ pon tegap la
xyah cari laki Afrika la :D

naulofah said...

erkkk..

Farrah Hasna said...

mmm..dah lame dah dgr pasal negro ni..tp ade gak yg terkenan kat negro nih!!

mazNi mAz said...

bhAye btoL la orAng AfrikA ny,,.hAish,,.
haha,,.lawAk la pArt orAng Lelaki mElayu tak rOmantik uh,,.
yg paRt uh no komEn,,..heEe,,.~~

sayangsayangibu said...

tengok diorang pun takut
sbb macam kasar je perwatankan tu.

CikBulat said...

disebabkan aku dah dalam emosi yang tenang dan releks.. kau boleh hantar detail2 yang kau nak . bagi detail mcm link nie. yg len kau tak yah kesah okeh :)

http://www.cikbulat.com/p/tempahan.html

mazNi mAz said...

haha,,.btoL2!!..t kTe jmpE,,.InsyaAllah,,..haha,,.~~

fyna said...

eii geli dengan negro

~~zAnAfAhMi~~ said...

susah hati jugak ni, sebelah rmh adik saya ada student negro. adik ada anak pompuan dan rapat jugak la dgn mereka....ish..budak2 skrg payah nak nasihat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat