Friday, April 29, 2011

Tutorial membuang Navbar

Tahu tak navbar tu yang mana??

 Ini la navbar...

Sesetengah org tak nak letak benda ni, konon-kononya mengganggu lalu lintas. Aku pon tak berapa suka ade benda ni. Kantoi la kita guna Blogspot. hahahaha.. argh..peduli apa aku...


  1. Design > Edit Html > Expand widget tempalate.
  2. Copy code    <b:skin><![CDATA[/*  
  3. Ctrl + F (find button)
  4. Paste kat dalam kotak find button tuh.
  5. Copy Code  #navbar { display: none; }

    atau

    #navbar-iframe { display: none !important; }
  6. Letak di atas  /* Variable Definitions.
Ini Contoh yang dah siap.

Selamat mencuba~ 
Nak taw lebih lanjut, Klik Sitikus.com dan Amira-zoe.com


"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

7 comments:

KAMIHIDUP said...

wah, tq share. :)

nora amila ghazali said...

kalau nora kan... blog yang tak der benda tuh nora malas nak follow.. hihihi sebab susah.. lallala... =) nak kena buka dashboard pulak.. errrr...

nora amila ghazali said...

kalau nora kan... blog yang tak der benda tuh nora malas nak follow.. hihihi sebab susah.. lallala... =) nak kena buka dashboard pulak.. errrr...

HajarRasdi [BdkKck] said...

wahh.. dah buat tuto dh skarang.. haha..

KAMIHIDUP said...

haaaa, teka jelah. :)

NOOR FATIN said...

ala. kalau buang rasa mcm xbest pulak. ngeh3

orenaqua said...

kenapa ganggu traffik? tak rasa ganggu traffik pun. navbar tulah tmpt tekan butang next blog and next....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat