Saturday, June 25, 2011

Juara Maharaja lawak Kali pertama : Sepah kaya, anda??

Sepah juara raja lawak-musim 3 dan Juara Maharaja Lawak musim pertama.

Faktor-faktor kemenangan.
  1. Syuib baru berkahwin dengan Siti Sarah Raisuddin. *peminat sarah mesti kene minat Sepah.
  2. Siti Sarah di sahkan hamil. *rezeki anak dalam perut.
  3. Menumpang peminat Dafi. * Peminat Dafi dari golongan atasan. 
  4. Mencuri hati peminat Ustazah Siti Norbahyah "Manisnya kurma itu."
  5. Idea lawak yang hebat tapi kadang2 mengarut.
  6. Banyak menyelitkan nilai murni dalam adat resam orang melayu.
  7. Undian penonton yang banyak dan markah juri.
  8. Lawak mereka memang mantap
Pemenang Maharaja lawak 2011.

Kedudukan SMS penonton :
  1. Sepah(64%)  - Menang RM 350,000  *seorang RM116,000
  2. Jozan(60%)   - Menang RM 250,000  *seorang RM125,000
  3. Nabil(52%)   - Menang RM 150,000  *seorang RM150,000
  4. Jambu(46%)  - Menang RM 50,000    *seorang RM25,000
Tahniah buat finalist Maharaja lawak. Kaya korang dapat duit selonggok. Yang paling seronok nabil la, sorang2 die dapat 150. Tapi die kene bayar kat shah slam n the geng, bayar kat orang kejar-kejar die dan Spiderman beliau. hehehehe....Tapi yang paling kaya Astro la....!!

Astro memang nak paw duit kita, Duit SMS Undian yang ntah berapa juta die dapat, duit tiket masuk utk tgk di stadium, dan duit orang langgan Astro warna. Itu pon masih nak block GuaTv.com dari menguploadkan cerita tersebut di You tube. 
YouTube account wwwguatvcom has been terminated because we received multiple third-party notifications of copyright infringement from claimants including:

Astro Entertainment Sdn Bhd
Astro Entertainment Sdn Bhd
Astro Entertainment Sdn Bhd
Aku ni dah la xde astro warna, tergapai2 jugak la menacari kot2 ade live streaming. Cari kat google, ramai jugak blogger dok kejar SEO Maharajalawak nih.. haram sungguh...Dah tengah malam sikit, baru la ade kat you tube, itu pon GuaTV.com create akaun baru. thanks GuaTv.com...


"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

10 comments:

Nur Misnan said...

hahaha.... biasalah tuh
adat seni.. Nabil paling untung

susah juga yer tak der astro
kena tggu youtube jugak nak tgk...
kat brunei nih nak pasang astro
mahal giler... bawak sendiri dari Msia

Amanie Ashraff said...

sepah mmg konsisten setiap minggu. memang patut menang tapi nabil la mmg masyuk sekali.

btw dah lama nak tanya tapi baru hari ni rajin nak tanya ayat last SJ tu dr sirius black kan :)

Afiq Din said...

astro mmg pandai amek kesempatan...

Nazihah@Jiha said...

tahniah untuk mereka :)

Citarasa Rinduan said...

shah..
thanks syer ttg apa yang kurang kak tahu..

by the way..
TAHNIAH kepada pemenang

Solihin Zubir said...

aku rasa nabil paling kaya sbb dia bolot sorg rm150,000..
lebih byk drp juara n naib juara kalau hang bahagi tengok.. heheh..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

haha..betol2..last2 astro jugak lah yg kaya..kita??kayap..

Chegu Zubir said...

Assalam..c.z datang singgah baca blog kamu dan jadi folower .truskan berblog yer
jom singgah blog c.z
Siapa Orang Perlis Dia Ada Talasemia

Farhana Jafri said...

astro kn bijak.. hahaha klau aku jd pnonton, xd mkneny la aku nk g mngundi dorang.. baik lg aku msej ngn scandal2 aku.. muahahahaha

jemput singgah ANASAURUS :)

MEKAR said...

wah..siap tolong kira budak2 sepah dapat berapa RM....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat