Sunday, July 31, 2011

Niat Puasa Ramadhan

Niat Puasa Ramadhan

Lafaz niat untuk sebulan puasa.
niatsebulanpuasa
Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala
Lafaz niat puasa (harian).
niatharianpuasa
Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala.

Lebih balik Niat Puasa untuk sebulan Ramadhan supaya Jika kita terlupa niat di untuk harian, tak pe la sebab dah ade back up niat untuk sebulan. Nak buat 2-2 niat pon boleh. Ada pendapat menyatakan bahawa niat untuk harian itu sgt di tuntut. Yang aku bagi tu lafaz niat je. Niat sume dalam hati. Jika terlintas dalam hati untuk puasa penuh bulan ramadhan pon dah di kira sebagai niat. Jangan lupa share dengan rakan-rakan kita di facebook tentang niat sebulan puasa.... mudah-mudahan anda semua di berkati Allah. Wallahua`lam.

| Ramadhan karemmmm |

"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat