Monday, August 8, 2011

Kembara 10 Hari ramadan : Cepat sungguh masa berlalu...










Picture credit to muslimgirl.net

Salam Ramadan untuk semua umat islam di abad ini. Syukur alhamdulillah, hari ini dah masuk hari ke 8 ramadan. Cepat kan masa berlalu, terasa bagai baru semalam mula berpuasa. Minggu ni aku agak sibuk dengan program-program ramadan yang di anjurkan oleh kawasan surau aku. Mereka masing-masing sibuk mengejar ganjaran pahala yang Allah tawarkan.

Aku ni masih lagi menyibukkan diri dengan mengupdate blog.... hhahaa.. xpe la, aku just nak share ngan korang tentang 1 surah yang kita sering baca. Surah Al-`Asr (1-3).  Dalam surah ini Allah pernah bersumpah dengan masa yang bermaksud :

1. Demi masa
2. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian
3. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan berpesan (nasihat menasihati) dengan kebenaran dan berpesan dengan kesabaran.
Surah Al-`Asr (1-3).

Ok... itu je yang aku nak share.... Jom melawat rakan-rakan aku yang hensem lagi otai.......ahmadhasif.com. dan Iniwootwoot.com.

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

8 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

wah..comelnye..hehe..

days 9 is nice..ada checklist..bagus2..hehe..

peachippo said...

ooo...salam ramdhan jugak.
moge ramadhan kali ni bawa seribu satu erti :)

kiera'sakura said...

syukran SJ,, sama2 kita ingat mengingati

J.Syazwana said...

comel !
dan memotivasikan :)

NURUL NADIAH MAMAT said...

cepatnya masa berlalu tanpa kita sedar.....

terima kasih atas perkongsian.. :)

DoRaEmoN LuRvE said...

nk amik gambar nih leh x?

aimaniman said...

yaa allah pandainya melukis.. beri tunjuk ajar kat akak sifu?

teDD said...

gambar tunggang tebalik..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat