Monday, March 7, 2011

i-City beli ‘salji’ Korea

update ~!! 

Aku penah p i-City kat Shah Alam tu, p ngan kakak2 aku dan suami kepada akak sulung aku. Mula2, pas maghrib, kuar dari umah. Destinasi pertama, Kedai makan leeee!! lapo nih.
Pas setel sume, Destinasi sebenar adalah i-City!! hahaa.. Aku pi pertengahan tahun lepas, maklum la, benda baru bukak! orang ramai yg tertanya2, apa benda i-City tuh. haaa...?

Jalan agak sesak jugak la. ramai sungguh kenderaan. Siap ada polis traffic lagi tuh.
Dari jauh dah nampak dah cahaya2 pada pokok2 nih. Dalam hati " wowW~!!" very nice, exited gila!!
Time aku pi, mmg susah nk cari parking, Huh.. last2 jumpa jugak parking, tapi, kene bayar daa..     RM 10 huhuh... nice jugak, pandai depa buat bisnes! hahaha.. Ramai jugak la kapel2 yang pi, aku bajet ni budak2 uitm shah alam atau poli shah alam. Hahaha.. Teka je lah, nk tya segan hahaha.

Klo p x bawak camera, mmg nyesal la. Sbb orang mai sini nk amik gmbar je pon, pastu upload masuk FB. Syok sendiri bila ade orang komen n puji2. hahaha.. kan kan.. Gambar di atas ni pon, Ade Junior sekolah aku yang Bagi, thanks a lot. nak di beri tahu ke siapa? hahaha.. x yah kot.. nnt dia marah pulak..

Apa2 pon, aku baru dapat taw, i-City beli ‘salji’ Korea!!... wah.. mesti lagi ramai yang dtg, klo aku bukak gerai air sehinggit tuh, tobat kaya!! hahahaha..nak taw lanjut, baca artikel bawah nih...


Pemaju hartanah, i-City akan memperkenalkan pengalaman ‘salji turun’ di Malaysia yang pertama di Asia Tenggara apabila memperoleh hak ke atas mesin salji buatan Korea untuk pusat artik seluas 50,000 kaki persegi di Shah Alam, Selangor.
Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Eu Hong Chew berkata, mesin salji itu dibangunkan khas untuk i-City berikutan permintaan syarikat itu bagi menghasilkan salji dalam iklim tropika.

Tanpa menyebut kos mesin itu, beliau berkata, fasa pertama membabitkan pemasangan mesin 16 dram di siling pintu masuk utama Snowalk.
“Mesin itu berupaya menghasilkan enam tan atau kira-kira 400 kilogram salji lembut sehari,” katanya selepas menandatangani pakatan strategik dengan Ketua Pegawai Eksekutif yang juga pengasas Snow Ice Maker BarsKorea, Lee Ki Choon di Incheon, Korea. - Bernama



"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

17 comments:

putri noor syamimi said...

jelesnye~
nak pegi jugak!!!
*dah bosan hadap dinding kat rumah* >_<

Admiral Hafiz said...

xpernah g I city lg...
haha

Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Bukankah di dalam blog saya tertera nama Hami Asraff? So saya bukan Hilal Asyraf :)

CikTomyam said...

uhuuuu..lagi best la lau cmtu

http://akusukatomyampedas.blogspot.com/2011/02/i-cityu.html

apezs shah said...

salam wahhh mcm best ni..
harus pergi nanti.. :)
thanks info ni..

Amanie Ashraff said...

wow x pena pegi lagi i-city. hahaha ramai la bajet mcm dlm cite winter sonata :p

A.s.t.i.n.a said...

yang tak bestnyer tak cantik amik gbr kat situ kan kan.. kena gi saner baru best

efa said...

ala best la i city tu tak nah pi lg..teringin nk pi la

sissyira said...

salam

sebelah rumah je ni,,tapi tak pernah sampai lagi..hahha

ch!natsu said...

ok xperlu brangan nak pi korea sbb nak men salji dah.. hehehe~

Eza said...

heheh..eza da pegi 4x,da mcm tourist guide dok bwk org..anyway bile stat salji korea nyer tu? slalu pegi mcm saljibuatan kapas jek..ke polisterin camtu la..huhuhu

Latest entry:Basuh kucing dalam washing machine!

meaw said...

onie yang duk kat area shah alam pon tak sampai agi ouh,huhuhu...tade masa nak p :(

♥ Ana Joe ♥ said...

mmg nak sgt pegi icity ni...xp tade rezeki lagi kottt...huhu T_T

naulofah said...

teringin nyer nak gi tempat ni ngan walid...huhuhu

ciknabil-a said...

bila nak bawa nabilah pg sini? nabilah x pnh pg lagi. huhu

Solihin Zubir said...

aritu p shah alam, tp x kesampaian hajat nak pi i-City.. sedih weyh!

h A n Y S said...

ha! ada gak yg kata nak letak salji betol kat stu, masuk rege nye dlm rm30++, tu dgr2 org kata lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat