Tuesday, July 12, 2011

Check Ranking Alexa


Kepada Blogger yang mahukan perubahan terhadap blog anda, sila check ranking blog masing-masing. Aku dah lama dah check kat alexa ranking... www.alexa.com. Mula-mula aku check dulu... Berjuta-juta ranking blog aku di dalan dunia ni.. hahahha... lawak2... nampak sangat blog aku ni teruk kan. Pastu aku dapat taw yang ranking ini adalah penanda aras tahap kecemerlangan blog kita. Lepas tu, terus aku berusaha keras dengan gigihnya... hahaha....

Buat blogger baru, mesti korang nk taw tips kan... so better korang g blog otai.. Denaihati.com. Klik je situ.. kompom dia ada gtau tips nak naik kan ranking alexa blog korang.

Korang letak link korang kat situ. Nanti kuar la detail mengenai blog korang...

Wow... 580,918... huhu... Syukur.. makin rendah no tuh, makin tinggi ranking alexa blog kita.

Tapikan, aku pelik, sebab apa blog aku di letakkan di ranking negara Brunei? aku Warganegara Malaysia kottttt.....!! grrr...ade sapa2 boleh tlg jawabkan???..*fan brunei ramai sgt kot... ngeh3

No 4,302 dalam Malaysia? hahha.. teruk gile... malu nk publish sebenarnya... *wink3.
Nak naikkan ranking blog korang kan? G kat Denaihati.com .. situ ade ajar... blog tu lagi top dalam malaysia... Ramai lagi la.. x larat nk sebut...

Korang kene install alexa toolbar, then, bila korang masuk mana2 website, automatik die akan gtau ranking website tu... bile aku masuk facebook, die tulis 2 je... hahaha... dasyat....! no 1 aku rasa google kot...

Gadjet ni korang jangan lupa letak pula... benda ni membantu naikkan ranking blog... apa tunggu lagi... letak la beramai-ramai... hehehe..

Lepas ni habis la blog aku.. ramai dah taw tips2 naikkan ranking alexa, so blog aku akan jatuh merudum.... :(...Sabo je la... nak copy paste boleh.. tapi kene like entry ni dan linkkan entry korang kat blog aku.. hehehe.. ok??? thanks =) semoga berjaya memintas aku....


"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

8 comments:

Farhana Jafri said...

aku ad check aritu.. aku pny yg ke sejuta brp ntah.. hahaha lg mlu seyh! frst, FB la.. 2nd bru google.. ntah bile ranking aku nk naik.. huuu~~

Maya Mayana said...

masih lg berjuta-juta..biarlah

Sunah Sakura said...

malu lahhh... blog saya rendah gak... =.=

nora amila ghazali said...

ayat last tue comei ja...

semoga berjaya memintas aku....

hahaha.. :)

Siti Suriani said...

wah.. agak2 siti yg keberapa lah ni kan..hehe

http://misssabrinaa.blogspot.com

tomato said...

dah penah cek baru2 ni .. T_T

ohcikgu said...

wahh, boleh convert ke blogger brunei nih..

saiazuan said...

huyo .. tgi tu.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat