Thursday, August 4, 2011

Jom tarawikh...


Credit to muslimgirl.net

Surau Penuh.
Alhamdulillah, setakat nih surau di tempat aku masih lagi penuh dan ramai yang bersesak-sesak untuk solat terawih. Aku harapkan bilangan orang yang datang berterawih ini akan berterusan sehingga ke akhir ramadan. Berdasarkan pengalaman aku yang lepas-lepas, awal ramadan je penuh, tengah ramadan makin berkurangan. Hujung ramadan lagi la bertambah kurang. Maklumla, sibuk untuk membeli baju-baju raya dan perkakasan untuk berhari raya.

Shooping balik lewat, x sempat nak terawih.
Jika tak boleh solat terawih berjemaah di surau, solat la di rumah. Lepas shopping baju raya kan dah tengah malam, jadi apa salahnya membentang tikar sejadah di rumah.. kan kan...Terpulang pada diri masing-masing. Bulan ramadan bukannya setiap bulan datang. Setahun hanya sekali. Jangan lupa merebut ganjaran pahala berlipat kali ganda dalam bulan ramadan yang penuh berkat ini.

Jalan TAR

Tak larat nak buat 20 rakaat.
Tak larat nak buat 20 rakaat xpe lah, buat la 8 rakaat. Buat sekadar kemampuan la kawan!.. kalau jalan TAR tu boleh ulang alik 7 kali, xkan lah 8 rakaat pon tarawih tak mampu...Dah la time sekarang ni jalan TAR padat dengan manusia bermembeli belah. Di tambah lagi dengan ketiadaan penyaman udara.Kompom2 berpeluh-peluh... Terpulanglah pada diri masing-masing.....

Sekadar renungan bersama... | Salam Ramadan |

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

10 comments:

peachippo said...

hehe..betol2..tapi kalau nak abnding degan dulu2,yg buat 20 lagi ramai..sekrg tinggal due tige sof je :)

salam ramadhan.

Halusinasi said...

selagai terdaya, buatlah apa yg mampu..betul kan?


Urban or Disaster
Jom tengok koleksi baju-baju cantik!
Anime dan filem best!
Tips Surutkan Jerawat

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam...

salam ramadhan awk...

jgn tinggai taraweh....

NURUL NADIAH MAMAT said...

pesanan yang sangat bagus....
tepuk dada tanya iman..... :)

amna said...

nasib la tak join dak rumah g jln TAR tdi.. klo tak kan dah terasa pedas je baca entry mr.jiehan ^^
SELAMAT BERBUKA N BERTARAWIH

Alip Apai said...

Sya buat tarawikh bang. Sumpah sya buat? Hehe sja kaco blog ang:)

Solihin Zubir said...

stakat ni masih full 20.. harap2 trus bersemangatlah aku hendaknya.. haha..

Farhana Jafri said...

hehehe org zman skrg standard la tu.. nk wt 8 pun dh cemberut muke.. 20?! lg la.. moga kita ditetapkan iman buat amalan2 ni sume..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

bagusla tu..ramai jgk kt surau..kt kg sy dh tak berapa ramai dh..yg berusia dijemput ilahi, yg muda2 berhijrah krja n blaja..
tp, bila semayang raya nnt surau selalu full..tu yg best tu..

kiera'sakura said...

buat mengikut kemampuan.. btol tue... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat