Saturday, March 26, 2011

Ada kaitan Earth HOur dan Akademi Al-Quran?

update ~!!

   Aku pelik..org dok kalut benda ni..noh heraannnn!!  org suruh tutup suma lampu selama sejam. Ade pulak yg buat beramai2, tutup lampu beramai2, contohnya di shopping komplex. Anak2 muda mmg la seronok kan... Tambah2 tempat2 gelap.

   Sebenarnya aku x berapa setuju kempen tutup lampu nih... Macam xde kesan pon. Penggunaan plastik masih lagi berleluasa, sampah sarap di buang merata2, Kenderaan pon semakin hari semakin bertambah. Jadi, apa faedahnya kempen  Earth HOur?lagi 1, benda ni Konspirasi Yahudi ... dunia mmg dah nazak, nk buat  cam na... bukannya semua dalam lingkungan kuasa kita.

  Malam ni, ade siaran lansung Akademi Al-Quran di tv9. JOm pakat tgk, lagi berfaedah, dengar org baca pon dapat pahala. Sedap2 pulak bacaan mereka. Teringin aku nk baca berlagu macam tuh.

  *erk, bca quran pon merangkak2, ade hati nk baca berlagu* Takpa la..jnji baca kan kan. Usaaha tu yg penting....jom!!.

"the ones that love us, never really leave us "
Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

5 comments:

aliarosli said...

yeah, tol-tol-tol

sissyira said...

salam

melayu mudah lupa.itu hakikat.

cikdekja said...

betui. for the earth hour n for the baca quran.

baca jgn tggai. insyaAllah jd plindung dunia akhirat.


*nasihat utk diri snirik jugak*

Amanie Ashraff said...

haha better merangkak dari tak bace lansung :)

mazNi mAz said...

haha,,.xPew2,,.t mAz ajAr sj bcE Al-Quran nGn b'lAgu ea,,.haha,,.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat