Saturday, July 2, 2011

BMW i8 sudah keluar?

ingat lagi x entri aku mengenai kereta konsep BMW?

Kereta ini bakal di gunakan dalam cerita  Mission Impossible yang dibintangi oleh aktor Tom Cruise akan memaparkan penggunaan kereta mewah dan berteknologi tinggi, sebuah kereta BMW i8.


Syarikat automotif BMW telah mengesahkan bahawa kenderaan futuristik i8 hibrid elektrik diesel itu buat pertama kali akan muncul dalam filem tersebut.


Paparan treler filem Mission Impossible: Ghost Protocol menunjukkan kereta BMW i8 tiba di Hotel Ritzy, Dubai iaitu lokasi penggambaran filem itu manakala pelakon pembantu, Paula Patton dengan penuh bergaya keluar dari bahagian penumpang.

Kereta BMW i8 yang berharga AS$160,000 (RM481,679) memberikan pemanduan penuh dengan gaya hebat. BMW i8 menjanjikan kelajuan dari 0 hingga 96.56 kilometer sejam dalam tempoh lima saat. 

Kereta itu dikuasakan dengan 328 kuasa kuda diesel-elektrik yang mempunyai kelajuan tertinggi iaitu 249.45 kilometer sejam manakala bahan api pula 100.58 kilometer untuk 3.78 liter. [SUMBER]

Design kereta ini sangat cun, aku suka.. Agak-agak bila nak masuk pasaran di Malaysia? *bajet cam nak beli je... keh3.. JOm tengok lagi gambar BMW i8... >>> 10 gambar BMW i8 <<<

"the ones that love us, never really leave us "

Dah Baca Sila Senang Hati Komen Ya Adik-adik

9 comments:

bersama kak Es said...

fuhhh!! mmg tersembul bijik mata

visitme@FaTiN cOrNeR said...

haha..semart2..klu bwk balik kg mau lari lembu kmbing suma terkejut tgk keta nie..hehe

Solihin Zubir said...

kalau mcm yg gambaq 1st tu, mmg cun..
kalau mcm yg gambaq 2nd tu, hampeh! haha..

saiazuan said...

gmbr 1st tu sporty giler.. yg 2nd da buruk,..huhu

A i n n u r A f i f f a h said...

nanti i kawen gn jutawan muda slh satu hantarannye kereta ni lah.

BHAHHAHAH ! :D

MyMye MyMya said...

cantik la....:D

Farah Cgc said...

walawey.......terbaekkkk....dream car.....CUN HABIS der!!!

ghab van hal said...

318i tetap dihati..=)

ciknabil-a said...

giler smart doe kete nie... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ! !shahjiehan [dot] com ! !
Design with love by CikBulat